Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:23 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest cu sute de mii de persoane la Barcelona. În frunte este liderul catalan Carles Puigdemont

ro

22 Oct, 2017 00:21 1718 Marime text
Sute de mii de manifestanți catalani, în frunte cu liderul separatist Carles Puigdemont, au umplut sâmbătă centrul Barcelonei pentru a cere independența după ce guvernul central a solicitat destituirea executivului catalan, relatează AFP, preluat de Agerpres.
 
Manifestația, care a reunit 450.000 de persoane, potrivit poliției locale, era inițial organizată în scopul de a cere eliberarea a doi lideri, Jordi Cuixart și Jordi Sanchez, liderii Omnium Cultural și, respectiv, Adunării Naționale Catalane (ANC), principalele două asociații separatiste, inculpați pentru revoltă împotriva autorităților, dar adunarea a luat o altă turnură după anunțurile de sâmbătă ale Madridului.
 
Carles Puigdemont a sosit în aclamațiile celor prezenți, având alături alți membri ai guvernului catalan, amenințați de asemenea cu destituirea de către șeful guvernului spaniol, Mariano Rajoy.
Societatea catalană este profund divizată asupra chestiunii independenței, dar intervenția guvernului spaniol în administrația catalană ar putea să se întoarcă împotriva sa, notează AFP.
 
"Rajoy a destituit guvernul autonom al Cataloniei pentru care s-au bătut atâția oameni. Un grav atac la adresa drepturilor și libertăților", a scris, pe Twitter, Ada Colau, primarul Barcelonei.
 
Mulțimea, densă și statică, a ocupat mai multe străzi din centrul orașului și a fost de două ori mai importantă ca număr decât marți, atunci când 200.000 de persoane au protestat față de arestarea celor doi lideri separatiști.
 
Sursa text si foto: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii