Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:27 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afganistan Armata americană admite ca ar putea fi responsabilă pentru victime civile în provincia Kunduz

ro

05 Nov, 2016 18:13 1506 Marime text
Armata americană a admis astăzi că e foarte probabil ca loviturile aeriene în Afganistan să fi ucis și civili în provincia Kunduz, informează AFP, citat de Agerpres.

Anunțul vine după ce joi, cel puțin 30 de civili au murit într-un raid aerian și localnicii au protestat la Kunduz în fața clădirii care adăpostește biroul guvernatorului cu trupurile unor copii care au murit în lovitura aeriană.

Președintele afgan a deschis o anchetă și a trimis o echipă de anchetatori la Kunduz.

"Primele elemente ale investigației arată că atacul a făcut cel mai probabil victime printre civili", a declarat generalul Charles Cleveland, unul dintre șefii forțelor americane în Afganistan. El a mai anunțat că va fi demarată o anchetă comună cu forțele armate afgane.

Forțele armate afgane anunțaseră mai devreme sâmbătă că trupele americane au avut doar un rol consultativ de coordonare în raidul de joi, conforma agenției EFE.

Forțele afgane, în cooperare cu militarii din coaliția internațională, au efectuat joi o operațiune împotriva insurgenților talibani la periferia orașului Kunduz. Trupele afgane au fost atacate de insurgenți și au cerut ajutor de la forțele aeriene americane.

Problema victimelor civile în cadrul operațiunilor militare împotriva talibanilor pune mari dificultăți trupelor occidentale, după 15 ani de campanie militară, șe le atrage critici din partea populației locale și a guvernului afgan.

Președintele Ashraf Ghani s-a declarat foarte trist după incidentul de la Kunduz și a le-a cerut trupelor afgane să facă tot posibilul pentru a evita victimele civile. De asemenea, i-a acuzat pe insurgenți că se ascund în spatele civililor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii