Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:00 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unul dintre cei mai noi magistraţi de la Constanţa Cine este judecătorul care a decis internarea lui Adrian Zglobiu

ro

30 May, 2014 00:00 3138 Marime text
Adrian Zglobiu, cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa după ce l-a scuipat pe Traian Băsescu, în Portul Constanţa, a fost internat cu forţa. Decizia a fost luată, ieri, de Cristian Lungu, unui dintre cei mai noi magistraţi ai Judecătoriei Constanţa, potrivit surselor noastre. În faţa judecătorului Lungu, Zglobiu a fost apărat, potrivit unor surse, de Maria Vasii, avocata lui Cristian Cioacă, dar şi a lui George Becali. Şi asta deşi în minuta magistratului apare că Adrian Zglobiu a fost reprezentat de un avocat din oficiu.

Pe data de 28 mai, din dispoziţia procurorului de caz, poliţiştii s-au deplasat la domiciliul lui Adrian Zglobiu, pentru a-i aduce la cunoştinţă că, în cursul zilei respective, va trebui să se prezinte la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa în vederea efectuării expertizei psihiatrice. Iniţial, Zglobiu a fost de acord, solicitând să fie condus la unitatea medicală, însă a dorit să fie aşteptat câteva minute pentru a-şi lua bagajul. La scurt timp, a ieşit alergând din clădire, încercând să-şi provoace leziuni cu ajutorul cuţitului pe care îl avea asupra sa. „În această situaţie, lucrătorii de poliţie au intervenit pentru a opri acţiunea de autovătămare, solicitând intervenţia ambulanţei. I-au fost acordate îngrijirile medicale necesare şi a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, constatându-se că leziunile prezentate erau minore şi nu necesitau internarea. Procurorul de caz s-a deplasat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi, discutând cu suspectul, a constatat că acesta doreşte să fie internat, dar să fie transportat cu salvarea la Secţia de Psihiatrie“, se arată în documentele Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

La scurt timp, susţin organele de anchetă, Adrian Zglobiu ar fi refuzat prezentarea şi internarea în vederea examinării de către comisia medico-legală psihiatrică. În acest context, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a sesizat Judecătoria Constanţa cu propunere de luare a măsurii internării nevoluntare. Ieri, Cristian Lungu, unul dintre cei mai noi magistraţi ai Judecătoriei Constanţa, a admis propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, dispunând internarea medicală a suspectului în Secţia de Psihiatrie a Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa, pe o durată de şapte zile. Decizia a fost deja atacată la Tribunalul Constanţa, însă a fost pusă în aplicare.

CSM l-a trimis în atenţia preşedintelui României

În luna decembrie 2013, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât înaintarea către preşedintele României a mai multor propuneri de numire în funcţia de judecător a candidaţilor declaraţi admişi care îndeplinesc condiţiile legale la concursul de admitere în magistratură, organizat în perioada 25 iunie - 11 octombrie 2013. Astfel, de la Constanţa, printre cei trimişi în atenţia lui Traian Băsescu s-a aflat şi Cristian Lungu. De altfel, pe data de18 decembrie 2013, preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat decretul de numire în funcţia de judecător a lui Cristian Lungu la Judecătoria Constanţa. Magistratul în cauză este preşedintele noului complet de judecată P9, care, ieri, a decis internarea lui Adrian Zglobiu, pentru o perioadă de şapte zile. După cum arătam şi în ediţiile trecute, Zglobiu este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, dar şi pentru ultraj.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii