Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un copil de un an şi şapte luni a dormit pe câmp, la Medgidia, învelit cu vegetaţie uscată

ro

11 Jun, 2015 00:00 1918 Marime text
Liniştea unei familii ce locuieşte la marginea municipiului Medgidia, într-o locuinţă sărăcăcioasă, a fost dată peste cap marţi noaptea, după ce unul dintre cei patru copii, de un an şi şapte luni, a dispărut de acasă. El se juca în curtea casei împreună cu surorile lui. La un moment dat, fetele l-au scăpat din ochi şi micuţul a dispărut. De teamă, copilele nu i-au spus mamei ce s-a întâmplat. După o oră de la momentul în care intraseră în casă, femeia a observat că micuţul lipseşte. A început să-l caute. A alertat şi vecinii, care s-au mobilizat. Disperată, mama micuţului Jurj Denis Erwin Dacian a sunat la Poliţie, anunţând că nu îşi găseşte copilul.

Mobilizare generală, emoţii şi crize de nervi

Circa 50 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi inspectori ai Serviciului de Investigaţii Criminale s-au mobilizat imediat. Ei au adus şi un câine de urmă, însă animalul nu a reuşit să-i ajute prea mult pe oamenii legii. Şi polițiștii de frontieră i-au sprijinit pe colegii lor cu o cameră cu termoviziune, în zadar însă. Femeia îşi frângea mâinile şi scruta împrejurul casei, cu speranţa că îl va vedea pe micuţ. La un moment dat, i-a trecut prin minte că micuţul ar fi putut fi răpit de rudele concubinului ei, plecat la muncă în Germania. Sunat de oamenii legii, bărbatul a negat orice implicare în dispariţia copilului. Bunica micuţului Denis a intrat şi ea în panică şi a făcut o criză, astfel că a fost nevoie de internarea ei la Spitalul de Psihiatrie Palazu Mare.

Final fericit

Căutările, extinse pe o rază de circa un km pătrat, au fost oprite în jurul orei 4.00 dimineaţa și reluate odată cu ivirea zorilor. Dis-de-dimineață, autoritățile au reluat căutările, sub coordonarea chestorului Bogdan Despescu, șeful Inspectoratului Județean de Poliție. Şi cetățenii din zonă s-au alăturat oamenilor legii pentru a sprijini căutările și, la scurt timp, Jurj Denis Erwin Dacian a fost găsit la nici 500 de metri de casă. Din instinct, copilul se ascunsese într-o groapă şi o acoperise cu vegetaţie uscată. Polițiștii din Medgidia l-au transportat la Spitalul Municipal din localitate, pentru ca medicii să îi verifice starea de sănătate. După o noapte petrecută în aer liber, starea lui Denis părea bună, la prima vedere. Micuțul prezenta o stare subfebrilă ușoară și câteva răni la nivelul membrelor inferioare, provenite cel mai probabil de la vegetația abundentă din zonă. Cadrele medicale au decis să îl trimită pe micuț la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, pentru investigații suplimentare. Poliţiştii continuă ancheta pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat. În acest caz a fost sesizată şi Direcţia pentru Protecţia Copilului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii