Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:19 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tone de peşte şi zeci de kilograme de icre negre confiscate Rezultatele percheziţiilor desfăşurate vineri la Constanţa

ro

19 May, 2014 00:00 1979 Marime text
În dimineaţa zilei de vineri, au avut loc 48 de percheziţii pe raza a şase judeţe, printre care şi Constanţa, dar şi în capitală, la restaurantele cu specific pescăresc. În cauză, au fost vizaţi agenţii economici cu activitate în domeniul depozitării şi comercializării peştelui şi a produselor din peşte în spaţii de depozitare, în crescătorii, în localuri publice, dar şi în locuinţe ale unor persoane fizice, în vederea destructurării unor reţele locale specializate în braconaj piscicol (cu specii protejate).

Vineri, peste 400 de poliţişti au efectuat 48 de percheziţii în judeţele Constanţa, Tulcea, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi şi Galaţi, dar şi în municipiul Bucureşti. În cauză au fost efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală şi braconaj piscicol. În urma descinderilor organizate, au fost confiscate patru tone de sturion, 80 de kilograme de icre negre, 250 de kilograme de calcan şi peste o mie de kilometri de plase au fost confiscate şi încărcate în patru camioane şi o ambarcaţiune a Poliţiei de Frontieră, potrivit Mediafax. Acţiunea s-a desfăşurat sub coordonarea Poliţiei Române şi a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
De asemenea, în activităţile desfăşurate au fost angrenate trei elicoptere ale IGAv - MAI care au transportat 60 de poliţişti pe raza localităţilor Sfântu Gheorghe şi Sulina, judeţul Tulcea. În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că peştele era braconat din Dunăre şi din Marea Neagră, după care era preluat de intermediari care îl transportau până la Bucureşti, unde îl vindeau, mai departe, administratorilor de restaurante de lux, informează Mediafax. În Bucureşti, poliţiştii au verificat mai multe restaurante din parcul Herăstrău şi Cartierul Francez, suspectate că ar fi achiziţionat peşte de la braconieri. În acelaşi timp, anchetatorii au verificat şi provenienţa peştelui scos la vânzare în Hala Obor. Mediafax mai informează că anchetatorii au descins şi la o fermă de sturioni din localitatea Tămădau, judeţul Călăraşi, construită cu fonduri europene, pentru a se stabili dacă administratorul afacerii respectă normele impuse de UE. Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, acţiunea a fost pregătită împreună cu procurorii Parchetului de pe lângă instanţa supremă încă de la sfârşitul anului 2012.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii