Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Strutinsky şi Uniunea Europeană Judecătorul Leonard Iustin Bourceanu nu i-a modificat controlul judiciar (rechizitoriu)

ro

12 Dec, 2015 00:00 2702 Marime text


Sorin Gabriel Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu, rămâne sub control judiciar, pentru o durată de 60 de zile, cu începere de la data de 11 decembrie la 8 februarie 2016, inclusiv.
 
Decizia a fost luată ieri de judecătorul Leonard Iustin Bourceanu, din Tribunalul Constanţa, şi poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Tot judecătorul Leonard Iustin Bourceanu i-a respins cererea de modificare a controlului judiciar, în sensul înlocuirii obligaţiei de a nu părăsi ţara cu obligarea de a nu părăsi limita teritorială a Uniunii Europene, ca inadmisibilă.
 
În cauză, Strutinsky a fost trimis în judecată de Gheorghe Popovici, fost procuror din circumscripţia Curţii de Apel Constanţa, actualul şef al Secţiei de Combatere a Corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
 
Sorin Gabriel Strutinsky este suspectat de patru infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, dar şi de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor, în formă continuată. În cauză, omul de afaceri Dorin Lazia are calitatea de martor denunţător.

Rechizitoriu - Trimitere în judecată Gabriel-Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre – Constantinescu (document)

Într-un alt dosar, Sorin Gabriel Strutinsky a fost trimis în judecată, sub control judiciar, alături de Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, şi de Gabriel Marius Stan, viceprimarul municipiului Constanța. 

UPDATE - Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, trimis în judecată de DNA pentru a treia oară

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii