Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:09 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Seful ISU, decorat cu Ordinul „Barbatie si Credinta"

ro

17 Apr, 2009 21:54 1884 Marime text
Colonelul Viorel Costache este şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea" de la sfârşitul anului 2008, după ce a câştigat, cu cea mai mare notă, concursul organizat pentru obţinerea funcţiei.

Colonelul s-a născut pe 3 iulie 1961, iar înainte de a deveni inspector şef a fost comandantul Grupului 2 Intervenţie Constanţa - Port. În 1989, Viorel Costache a absolvit Şcoala Militară de Ofiţeri Activi a Ministerului de Interne, iar apoi a urmat cursurile Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, la două specializări, Ştiinţe juridice şi, respectiv, Drept public şi ştiinţe administrative. Ulterior, Costache s-a înscris la Facultatea de Management a Universităţii Ecologice Bucureşti, de unde a obţinut diploma în Management financiar. În anul 2007, şeful ISU „Dobrogea" a urmat un curs de limba franceză, în cadrul „L'Institut Français de Bucarest". Este de menţionat faptul că actualul comandant al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a fost decorat, în 2005, cu Ordinul „Bărbăţie şi Credinţă" în grad de cavaler cu însemne pentru militari. De altfel, cu un an înainte, colonelul Costache a primit de la Ministerul Administraţiei şi Internelor Brevetul nr. 838, cu Semnul Onorific ,,În serviciul Patriei, pentru ofiţeri", pentru 15 ani de activitate şi rezultate meritorii în îndeplinirea atribuţiilor şi în pregătire profesională. Pe parcursul carierei sale, Viorel Costache s-a bucurat de avansări în grad înaintea expirării stagiului minim, de la gradele de locotenent la locotenent major, de la căpitan la maior, maior la locotenent colonel, iar de la locotenent colonel la colonel. Şeful ISU a urmat cursuri modulare, prin intermediul ,,Rotary International", în 1997. Acestea au fost organizate în Portul Constanţa, iar colonelul a promovat în etapa următoare, la centrul de pregătire ,,Wray Park", Surrey, Anglia, în perioada octombrie - noiembrie 1998. La sfârşitul cursurilor, Viorel Costache a obţinut diplome de instructor în aparate de respirat şi descarcerare. CV-ul colonelului Viorel Costache poate fi accesat în ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • care e stirea? 22 Apr, 2009 09:53 care e ineditul sau noutatea? este jale daca Emilian Andrei publica cv-uri si zvonuri, du-te mosulica si fa o facultate de jurnalism la ff, roaga-l pe Papari sa te scape de suferinta!:)))