Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima săptămână fără fumat în spaţiile publice Câte sesizări şi câte amenzi sunt la nivelul judeţului Constanţa

ro

24 Mar, 2016 00:00 2173 Marime text
Astăzi se împlineşte o săptămână de când legea antifumat a intrat în vigoare. Prima săptămână de când nu s-a mai fumat în spaţiile publice închise. Scrumierele din baruri au fost strânse, iar fumătorii, poftiţi afară sau în locurile special amenajate pe terase.
 
Pe de altă parte, tot de o săptămână au început şi controalele. La Constanţa, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, nu a fost făcută nicio sesizare şi nu s-a aplicat nicio sancţiune. Se pare că fumătorii din Constanţa respectă legea cu stricteţe, iar patronii de baruri şi restaurante îi supraveghează în permanenţă, pentru ca aceasta să nu fie încălcată.
 
Legea antifumat se aplică şi în cazul şoferilor care fumează în maşinile de serviciu. Singurii care pot polua aerul la semafor sunt şoferii care au maşini personale. În timp ce unii chiar se gândesc să renunţe la viciu, fumătorii înrăiţi încă speră ca legea să nu aibă efectul dorit.
 
Potrivit legii antifumat, este considerat spaţiu public închis acel loc cu acoperiş care este delimitat de cel puţin doi pereţi, indiferent de materialul acestora. Cei care nu se supun legii pot fi sancţionaţi chiar şi cu 500 de lei. Administratorii localurilor riscă amenzi cuprinse între 5.000 şi 15.000 de lei sau suspendarea activităţii.

Citeşte şi

„Sunt fumător. Respect nefumătorii. Vreau să fiu respectat“
Constănţenii susţin masiv petiţia împotriva legii antifumat 

 
Prima zi fără fumat. Cum s-au pregătit proprietarii de baruri şi restaurante din Constanţa (galerie foto)
 
„Unde-i lege, nu-i tocmeală“
Ce spun proprietarii restaurantelor din Constanţa despre adoptarea legii antifumat
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Sorin 24 Mar, 2016 07:23 La Irish Pub se fumeaza in draci