Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:48 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele CJC Nicuşor Constantinescu s-ar putea întoarce în ţară până pe 20 mai

ro

16 May, 2014 00:00 1958 Marime text
Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), cercetat sub control judiciar de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), s-ar putea întoarce în ţară la data de 20 mai.

În prezent, şeful CJC se află în Statele Unite ale Americii pentru efectuarea unor proceduri medicale. După cum arătam şi în ediţiile trecute, Nicuşor Daniel Constantinescu a părăsit ţara la începutul lunii trecute, fiind necesar să se întoarcă până la data de 20 aprilie. Ulterior, la cererea şefului CJC, termenul de întoarcere a fost prelungit până pe 10 mai. Conform reprezentanţilor DNA, prin cererea datată 9 mai, înregistrată la Direcţia Naţională Anticorupţie pe 12 mai, Nicuşor Daniel Constantinescu a menţionat că ar reveni în ţară până la 20 mai.
Potrivit informaţiilor oficiale, procurorii DNA Constanţa îl cercetează pe preşedintele CJC pentru şase infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave. Constantinescu mai este cercetat şi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dar şi pentru 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Recent, procurorii DNA Constanţa au dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a lui Constantinescu, acuzat de abuz în serviciu în formă continuată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii