Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:12 19 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patronul de la "Histria", pus oficial sub acuzatie pentru viol si perversiuni sexuale

ro

17 Jul, 2004 00:00 1282 Marime text

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta au inceput urmarirea penala impotriva patronului de la hotelul "Histria" din statiunea Mamaia, George Vergiliu Bosanceanu * Decizia vine in urma reclamatiei depuse de o tanara care a fost angajata pe post de receptionera la hotelul lui Bosanceanu * Procurorii asteapta rezultatele analizelor ca urmare a recoltarii unor probe biologice de la locul savarsirii faptei * Nemultumita de rezultatele examinarii medico-legale efectuate la Constanta, unde se pare ca medicii au fost "cumparati", partea vatamata a solicitat o reexaminare la Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici"

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta au dispus inceperea urmaririi penale impotriva patronului de la hotelul "Histria" din statiunea Mamaia, George Vergiliu Bosanceanu, sub acuzatia de viol si perversiuni sexuale. In momentul de fata, cercetarea penala este in curs, sub supravegherea unui procuror. Anchetatorii asteapta rezultatele analizelor ca urmare a recoltarii probelor biologice de la locul savarsirii faptei, care au fost trimise la Institutul National de Expertize Criminalistice Bucuresti. In speta, este vorba despre anumite obiecte, dar si despre prezervativul pe care l-a folosit Bosanceanu in momentul actului sexual. In urma cu aproximativ doua saptamani, o tanara s-a prezentat la sediul Politiei din Mamaia. Mihaela Tomescu a spus ca este angajata ca receptionera la hotelul in cauza si ca a fost violata de catre George Vergiliu Bosanceanu. Aceasta a declarat ca, in cursul diminetii de vineri, a fost chemata de Bosanceanu in camera de hotel pe care acesta o ocupa, sub pretextul de a preda banii dupa tura de noapte. Fata a spus ca, odata ajunsa in camera respectiva, patronul i-a cerut sa se dezbrace, iar in momentul in care a refuzat, George Vergiliu Bosanceanu a luat-o la bataie, apoi a fost amenintata cu un cutit. Partea vatamata mai sustine ca, dupa aceea, Bosanceanu a violat-o si supus-o la perversiuni sexuale, dupa care a lasat-o sa plece acasa. Ajunsa la locuinta sa, fata le-a spus parintilor ce i s-a intamplat, dupa care au depus plangere la Politia din statiunea Mamaia, nu inainte de a se prezenta la Serviciul Medico-Legal al judetului Constanta, unde a fost examinata si i s-au recoltat probe biologice.

"Impaca-te cu el!"

Timp de mai multe zile, fata s-a tot dus pe la sediul Medicinii Legale din Constanta pentru a obtine rezultatele constatate de catre medici. La un moment dat, probabil suparata ca tanara venea zilnic pe-acolo, una dintre asistente s-a rastit la ea, spunandu-i: "Ce tot vii in fiecare zi pe aici? Du-te si impaca-te cu el, ca este mai bine!". Insa partea vatamata a tinut-o pe-a ei. Cu toata teama ca i s-ar putea intampla ceva si mai grav, a mers in continuare, adica nu a renuntat la reclamatie. In ziua in care au fost gata rezultatele investigatiei medico-legale, cei care au pus primii mana pe certificatul medico-legal au fost politistii. Nemultumita de aprecierile medicilor constanteni, care se pare ca au fot "cumparati", fata a solicitat o reexaminare la Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici" din Bucuresti, care a fost admisa.

Gura lumii adevar graieste

In alta ordine de idei, imediat dupa depunerea reclamatiei, Bosanceanu a fost audiat mai multe ore la sediul Politiei din Mamaia, dar reprezentantii legii nu l-au prezentat pe acesta procurorilor cu propunerea de arestare preventiva, asa cum ar fi fost normal si cum se intampla de obicei in astfel de cazuri. La timpul respectiv, surse din cadrul Politiei, care au dorit sa-si pastreze anonimatul, au declarat ca patronul de la "Histria" este "bazat", adica are ceva influenta asupra politistilor din statiunea Mamaia si ca nu va ajunge niciodata dupa gratii. Tinand cont de perioada care a trecut de la depunerea reclamatiei, dar si de faptul ca, deocamdata, nu s-a luat nici o masura concreta impotriva lui Bosanceanu, este posibil ca asa-zisele barfe chiar sa fie adevarate. Oamenii legii au inceput sa se "miste" numai dupa ce comandantul Politiei din statiunea Mamaia, subcomisar Danut Badea, a fost atentionat de catre seful IPJ Constanta, chestorul Traian Jipa, cu privire la alte fapte in care subordonatii sai nu s-au implicat concret. Pe de alta parte, si avocatul tinerei care-l acuza pe Bosanceanu de viol a depus la Parchet o plangere impotriva politistilor din Mamaia, pe motiv ca tergiverseaza rezolvarea cazului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii