Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parisul, capitala lumii care a spus NU terorismului 1,5 milioane de oameni și 50 de lideri străini au adus un omagiu victimelor atentatelor din Franţa (galerie foto)

ro

12 Jan, 2015 00:00 2101 Marime text
Parisul a devenit capitala mondială a luptei împotriva terorismului, ieri, printr-o reuniune internaţională şi un marş republican la care au participat aproximativ un million și jumătate de persoane, între care zeci de lideri străini, după atentatele comise de trei jihadişti şi soldate cu 17 morţi.
 
Mii de persoane s-au adunat la Paris, cu trei ore înaintea marşului împotriva terorismului, care trebuie să înceapă la ora 16.00, ora României. Francois Hollande a primit la Elysee numeroşi lideri străini, printre care şi pe preşedintele României, Klaus Iohannis.
 
Oamenii au scandat „Charlie, Charlie” și au fost conduși de aproximativ 50 de șefi de state și de guverne, care s-au ținut de braț. Acest eveniment internațional excepțional a fost un simbol pentru unitatea națională a Franței, în aceste momente tragice.  
 
Au fost alături de durerea francezilor și împotriva terorismiului cancelarul german Angela Merkel, președintele palestinian Mahmoud Abbas, premierul israelian Benjamin Netanyahu, premierul britanic David Cameron, cel italian Matteo Renzi, regele Iordaniei și președintele României Klaus Iohannis. Au fost aplaudați de mulțime la sosirea lor la mars.
 
Marșul a pornit din Place de la Republique. Steaguri din toată lumea, inclusiv cel românesc, fluturau în mulțime. Familiile victimelor au deschis imensul cortegiu. I-au urmat președintele Hollande și liderii străini. Traseul stabilit a fost între două mari piețe din estul Parisului, cea a Republicii și cea Națiunii, între care e o distanță de trei kilometri.
 
În jurul orei 19.00, oamenii au început să părăsească zona în care a avut loc marșul. Evenimentul s-a desfasurat și încheiat fără incidente.
 
Manifestări similare au avut loc și în alte orașe din Europa și America.
 
Sursa: Pagina Facebook jurnalista franceză de origine română Iulia Badea Gueritee, Mediafax, Știrileprotv.ro, CNN
Sursa foto: CNN, Pagina Facebook jurnalista franceză de origine română Iulia Badea Gueritee
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii