Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Băsescu, o lună de judecată la Tribunalul Constanţa. Iată ce au decis magistraţii!

ro

14 Aug, 2014 00:00 1839 Marime text
Azi se împlineşte o lună de când procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui României, Traian Băsescu, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă. În cauză a mai fost deferit justiţiei şi afaceristul Marian Adrian Căpăţînă, suspectat de trafic de influenţă. Cei doi au fost arestaţi preventiv, de Tribunalul Bucureşti, pe data de 20 iulie.

Pe data de 14 iulie, prin intermediul comunicatului nr. 1036/VIII/3, DNA a anunţat trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi, în stare de arest preventiv, acuzaţi că ar fi luat bani de la familia lui Sandu Anghel, zis şi Bercea Mondial, pentru scoaterea acestuia din spatele gratiilor. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanţa, iar până în prezent a înregistrat trei termene.

16 iulie - primul termen: Tribunalul Constanţa a constatat legalitatea şi temeinicia luării măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii Băsescu şi Căpăţînă. Celor doi le-au fost respinse, ca nefondate, cererile de revocare şi de înlocuire a măsurii arestării preventive

25 iulie - al doilea termen: Tribunalul Constanţa a respins, ca nefondate, cererile formulate de Mircea Băsescu şi de Marian Căpăţînă, prin apărători, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu.

12 august - al treilea termen: Tribunalul Constanţa a constat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luate faţă de Băsescu şi faţă de Căpăţână, cărora le-a respins cererile de punere în libertate.

Această ultimă decizie a fost atacată de inculpaţi, cu contestaţie, la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care îi poate pune în libertate pe Mircea Băsescu şi pe Marian Căpăţînă. Contestaţia va fi analizată, cel mai probabil, până la finele acestei săptămâni. 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii