Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:18 01 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, cercetat de DNA Constanţa în stare de arest

ro

19 Jun, 2014 00:00 2467 Marime text
Ieri, judecătorul Lucian Lică, din Tribunalul Constanţa, a decis ca Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, cercetat pentru că l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu, să rămână în arest. Hotărârea magistratului nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Marius Constantin este cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, alături de Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, aflat în penitenciar, în executarea unei pedepse dispuse într-o altă cauză. Constantin este acuzat că, la datele de 26 şi 29 mai, ar fi exercitat constrângeri denunţătorului, „constând în ameninţarea cu darea în vileag, prin intermediul mass-media, a unor fapte compromiţătoare pentru persoana ameninţată şi pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare în infracţiuni de corupţie“.

„Ameninţările au fost exercitate de inculpat pentru a determina persoana vătămată să dea suma de 280.000 de euro. La data de 29 mai, inculpatul Constantin Marius a primit, împreună cu celelalte două persoane, suma de 10.000 de euro de la persoana vătămată, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante“, conform DNA. Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, este acuzat că, „la data de 31 mai, în cadrul unei discuţii telefonice purtate din Penitenciarul Colibaşi cu persoana vătămată, i-a solicitat acesteia să îşi retragă plângerea formulată şi să dea declaraţii din care să rezulte inexistenţa faptei de şantaj investigată în prezenta cauză, astfel încât inculpatul Constantin Marius să fie pus în libertate, prin admiterea contestaţiei formulate împotriva încheierii de arestare a Tribunalului Constanţa“, susţin procurorii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii