Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mână criminală sau hazard? Maşina omului de afaceri Dumitru Pufleanu a ars ca o torţă, în parcare (galerie foto)

ro

11 Jul, 2014 00:00 6990 Marime text
Patru maşini au ars ca torţele, ieri noapte, pe strada Dumbrava Roşie din Constanţa. Conform Biroului de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“, la momentul sosirii echipajelor din cadrul Detaşamentului Constanţa - Oraş, flăcările se manifestau violent la patru autoturisme. Forţele de intervenţie au acţionat timp de aproximativ 30 de minute pentru localizarea şi lichidarea incendiului. Pompierii spun că, din primele cercetări, cauza probabilă pare a fi o acţiune intenţionată.

Aceasta pentru că focarul incendiului a fost localizat la roata din dreapta-faţă a unei limuzine marca Mercedes ML. Adică un loc unde nu se pune problema unui eventual scurt-circuit electric, cel mai întâlnit motiv al izbucnirii incendiilor la maşini parcate. Din cauză că rezervorul a explodat după izbucnirea focului, motorina s-a scurs în jur, a luat foc şi a aprins, la rândul său, alte trei autoturisme aflate în imediata apropiere: un Audi, o Skoda şi un Peugeot. Proprietarul maşinii de la care a pornit focul le-a declarat oamenilor legii că nu are duşmani şi nici nu a fost implicat în vreun conflict, astfel că nu înţelege cine şi de ce i-ar fi dat foc maşinii. Cazul a fost preluat de poliţişti, care au deschis o anchetă şi încearcă să dea de urma presupusului incendiator.

Se cuvin câteva precizări.

În urma unei sesizări venite pe adresa redacţiei, Dumitru Pufleanu, proprietarul Mercedesului care a ars, nu este fiul lui Gheorghe Pufleanu, ci fiul lui Panait Pufleanu. 

Dumitru Pufleanu are 46 de ani şi este acţionar şi administrator unic în firma Lacto PDT SRL. El deţine 80 la sută din acţiuni, restul aparţinând soţiei sale, conform datelor de la Registrul Comerţului. Firma are un capital social subscris de 50.000 de lei. O altă firmă unde Dumitru Pufleanu este unic asociat se numeşte Lacto Panait, cu un capital social de 10.000 de lei. Firma i-a fost cedată de tatăl său, Panait Pufleanu. Societatea funcţionează din 1994 şi are sediul social în comuna Vulturu. În anul 2004, pe numele firmei a fost înfiinţat un punct de lucru cu activitate hotel şi restaurant. Este vorba de hotelul Maryotis, de pe bulevardul Mamaia.

Cât despre incidentul de ieri noapte, Dumitru Pufleanu le-a declarat poliţiştilor că nu are duşmani şi că nu crede că focul a fost pus intenţionat. Anchetatorii merg însă pe varianta incendierii intenţionate, aşa cum arătam mai sus, pentru că, din probele strânse de la faţa locului de pompieri şi poliţişti, reiese că focul a pornit de la o parte a maşinii care nu are circuite electrice. Bineînţeles că anchetatorii nu exclud nici varianta ca totul să se fi întâmplat accidental, însă asta nu o pot dovedi decât părerile specialiştilor, care vor fi emise după expertizele tehnice.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii