Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lista completă Iată magistraţii care vor să conducă instanţele şi parchetele din Dobrogea!

ro

12 May, 2014 00:00 4328 Marime text
Pentru postul de adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa nu s-a înscris nimeni

Lupta pentru funcţiile de conducere din instanţe şi parchete reîncepe la Constanţa. Ce-i drept, se arată a fi mai degrabă o confruntare timidă faţă de anii precedenţi, în condiţiile în care abia dacă există doi candidaţi pentru acelaşi post, ba, chiar mai mult, sunt şi funcţii pentru care nu a optat niciun candidat. Totuşi, printre numele care se fac remarcate la noul concurs se numără cel al vicepreşedintelui Curţii de Apel Constanţa, judecătorul Nicolae Stanciu, sau al prim-procurorului Parchetului Judecătoriei Constanţa, magistratul Mădălina Hira. Foarte interesant, nu este de trecut cu vederea nici faptul că au fost şi magistraţi a căror candidatură a fost respinsă din start de forurile superioare din domeniu, pentru „lipsă vechime şi evaluare neconformă”.

ZIUA de Constanţa vă prezintă funcţiile de conducere din instanţe şi parchete scoase la bătaie de Consiliul Superior al Magistraturii, dar şi lista completă a candidaţilor şi posturile pentru care au optat. Potrivit informaţiilor oficiale, noul concurs pentru ocuparea funcţiilor de conducere organizat de Consiliul Superior al Magistraturii se desfăşoară în perioada 28 martie - 25 iunie. Funcţiile de conducere scoase la concurs pentru judecători sunt, la nivelul Curţii de Apel Constanţa, următoarele: vicepreşedinte al instanţei supreme de la malul mării, preşedinte al Tribunalului Tulcea, preşedinte al Judecătoriei Babadag, preşedinte al Judecătoriei Mangalia şi vicepreşedinte al Judecătoriei Tulcea. Pentru postul de vice la Curtea de Apel s-au înscris judecătorul Nicolae Stanciu, care deţine postul şi în prezent şi care, totodată, a fost şi preşedinte al aceleiaşi instanţe, dar şi magistratul Gabriel Sandu Lefter, de la Secţia I civilă a aceleiaşi instituţii.

Pentru scaunul de preşedinte al Tribunalului Tulcea şi-a depus candidatura actualul vicepreşedinte al instanţei, judecătorul Răzvan Arcadiu Vitoş, însă în ce priveşte conducerea Judecătoriei Babadag şi postul de vicepreşedinte al Judecătoriei Tulcea trebuie spus că nu au existat candidaţi care să opteze pentru aceste funcţii. Nu în ultimul rând, judecătorul David Cristian Anton s-a înscris pentru un nou mandat de preşedinte al Judecătoriei Mangalia. Pe de altă parte, nu este de trecut cu vederea nici faptul că magistratul Cătălin Jigău, din cadrul Curţii de Apel Constanţa, şi-a depus candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte al Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti.

Nici procurorii nu se-nghesuie la funcţii

La capitolul funcţii de conducere la unităţile de parchet, Consiliul Superior al Magistraturii a scos la concurs următoarele posturi la instituţiile de pe raza Curţii de Apel Constanţa: procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel, prim-procuror adjunct al Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, prim-procuror, respectiv prim-procuror adjunct al Parchetul Judecătoriei Constanţa, prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Babadag şi, nu în ultimul rând, prim-procuror al Parchetul de pe lângă Judecătoria Măcin. În urma verificărilor efectuate de forurile superioare, a fost admisă candidatura procurorului Camelia Mădălina Hira pentru un nou mandat la conducerea Parchetului Judecătoriei Constanţa, dar şi cea a magistratului Mihaela Elena Mergeane, tot pentru un nou mandat, dar de prim-procuror adjunct al Parchetului Tribunalului Constanţa. Doar candidatura magistratului Andra Georgiana Vasile, care a optat pentru postul de prim-procuror adjunct al Parchetului Judecătoriei Constanţa, a fost respinsă, pentru „lipsă vechime şi evaluare neconformă”, potrivit informaţiilor oficiale. În ce priveşte funcţiile de conducere la Parchetele din Babadag şi Măcin, nu au existat candidaţi înscrişi. Nu este însă de trecut cu vederea faptul că nici pentru postul de adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa nu s-a înscris nimeni. Concursul pentru funcţiile de conducere continuă cu depunerea şi susţinerea de către candidaţi a proiectelor referitoare la exercitarea funcţiilor, dar şi cu susţinerea testării scrise privind managementul, comunicarea şi resursele umane. Rezultatele finale vor fi afişate pe data de 25 iunie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii