Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:15 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În atenţia şoferilor! Cum poţi evita ca maşina să te „stoarcă“ de bani

ro

16 Aug, 2016 00:00 2279 Marime text
 

Cotidianul ZIUA de Constanţa vă prezintă câteva lucruri aparent banale care pot să ducă la o gaură substanţială în bugetul tău în cazul în care îţi baţi joc de maşina ta. Dacă vei încerca să eviţi aceste aspecte, autoturismul nu te va „stoarce“ de bani şi îi vei oferi o viaţă mai îndelungată.
 
Un prim aspect ar fi să nu ignori limita maximă de schimbare a uleiului. Dacă ai făcut lucrul acesta de mai multe ori, să nu fii supărat pe producătorul maşinii că s-a defectat motorul, spun site-urile de specialitate.
 
De asemenea, nu trebuie să ignori becurile aprinse din bord. În cazul în care ţi s-a aprins un bec, este necesar să vezi despre ce-i vorba şi încearcă, pe cât posibil, să remediezi problema cât mai urgent.
 
Ca să salvezi o mulţime de bani din bugetul tău, nu uita să verifici presiunea în pneuri! Dacă acestea sunt umflate la presiunea nominală, atunci motorul va consuma mai puţin carburant în comparaţie cu situaţia în care anvelopele nu sunt la presiunea indicată de producător.
 
Încearcă să identifici de unde provine fiecare zgomot şi să remediezi situaţia cât mai rapid cu putinţă. O defecţiune atrage după sine o altă defecţiune şi tot aşa, precum un bulgăre de zăpadă, şi te vei trezi că trebuie să schimbi o mare parte din maşină, mai spun specialiştii.
 
Ar trebui să repari autoturismul fie la o reprezentanţă a mărcii, fie la un mecanic de încredere. Dacă o repari la un necunoscut şi îţi face o treabă doar de mântuială, vor apărea alte probleme, poate mai serioase decât cea iniţială. Totodată, nu încerca să repari maşina de unul singur. Fără experienţă şi fără cunoştinţe s-ar putea să strici mai mult decât este deja stricat, transmit site-urile de specialitate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii