Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fiul primarului Constanţei, proces cu Poliţia Rutieră Judecătoarea Nicoleta Bratu i-a „recomandat“ lui Mazăre junior să respecte legea

ro

19 Jul, 2014 00:00 4456 Marime text
Radu Ştefan Mazăre Petcu are noi probleme cu Poliţia Rutieră. Fiul primarului Constanţei a fost amendat contravenţional de lucrătorii Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti - Brigada Rutieră. Nemulţumit, Mazăre junior s-a adresat judecătorilor Sectorului 1 Bucureşti, solicitându-le anularea procesului-verbal de contravenţie. Dosarul a fost trimis spre soluţionare, potrivit surselor noastre, judecătoarei Nicoleta Bratu. După două termene, magistratul a admis, în parte, plângerea contravenţională. Pe cale de consecinţă, judecătoarea Bratu a înlocuit sancţiunea amenzii contravenţionale stabilită şi aplicată prin procesul- verbal cu cea a avertismentului, înlăturând şi sancţiunea complementară aplicată. Mai mult decât atât, Radu Ştefan Mazăre Petcu a fost atenţionat asupra pericolului social al faptei şi i s-a recomandat ca, în viitor, să respecte dispoziţiile legale în materie. Decizia mai sus precizată nu este definitivă, ea putând fi atacată cu drept exclusiv de apel, în termen de 30 de zile de la comunicare.
 
Nu este pentru prima dată când Radu Ştefan Mazăre Petcu s-a judecat cu Poliţia Rutieră. În urmă cu doi ani, Mazăre junior a atacat, la Judecătoria Cornetu, decizia poliţiştilor rutieri de a-i reţine permisul de conducere. Completul învestit cu soluţionarea dosarului a fost C12MF, prezidat de magistratul Damaschin Eniko. Acesta i-a respins acţiunea lui Răducu Mazăre, iar tânărul a rămas fără permis după ce ar fi fost depistat de poliţiştii Serviciului Poliţiei Autostrăzi circulând cu viteza de 170 km/h, în condiţiile în care, începător fiind, ar fi trebuit să aibă o viteză maximă de 110 km/h.

Transfer

Pe când era magistrat al Judecătoriei Deva, Nicoleta Bratu, cea care i-a „recomandat“ lui Mazăre junior să respecte legea, a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, prin intermediul cererii 17259/1154/DRUO/17804/ST/2013, transferul la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, invocând motive de ordin personal. În şedinţa din data de 18 iulie 2012, Secţia pentru judecători a CSM a hotărât ca Nicoleta Bratu să fie transferată de la Judecătoria Deva la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, începând cu data de 1 septembrie 2013.
 
Nicoleta Bratu a fost numită judecător la Judecătoria Deva prin decret prezidenţial, la data de 13 iulie 2010.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • sorinus 19 Jul, 2014 00:32 ca si tasu'.