Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De Paşte şi de 1 Mai se renunţă la restricţii Podul Agigea, deschis circulaţiei de sărbători

ro

26 Mar, 2014 00:00 1562 Marime text
Şedinţa de lucru susţinută ieri de prefectul judeţului Constanţa, Radu Volcinschi, s-a desfăşurat sub denumirea „Măsuri privind circulaţia pe podul de pe DN 39km 8+988, la Agigea, în perioada estivală“.
Şedinţa a avut drept scop anunţarea programului oficial de circulaţie pe podul Agigea pe perioada sărbătorilor pascale şi în perioada minivacanţei de 1 Mai. Potrivit declaraţiei prefectului judeţului Constanţa, Radu Volcinschi, până în acest moment s-au efectuat 50% din lucrările de înlocuire a hobanelor. În urma discuţiilor pe care prefectul municipiului le-a avut cu reprezentanţii constructorului, cu cei ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) şi cu cei ai Poliţiei Rutiere, s-a stabilit ridicarea restricţiilor în perioadele menţionate. Totodată, de la data de 1 iunie 2014, turiştii vor fi informaţii la toate punctele de intrare în judeţ cu privire la închiderile programate ale podului Agigea, dar şi despre rutele ocolitoare pe care se va putea ajunge în staţiunile de pe litoral.

Astfel, în perioada 17 - 19 aprilie, respectiv 29 aprilie - 1 mai, pe pod se va menţine doar restricţia de viteză de 50 km/h, restricţia de tonaj fiind menţinută pentru traficul de marfă. În aceste perioade se va circula pe două benzi pe sensul de mers spre Mangalia şi pe o bandă pe sensul de mers spre Constanţa. În perioada 20-21 aprilie, respectiv 2 - 5 mai, se vor reţine doar restricţiile de tonaj pentru transportul de marfă, iar circulaţia se va desfăşura pe două benzi pe sensul de mers spre Constanţa şi pe o bandă pe sensul de mers spre Mangalia.
Până în perioadele menţionate, CNADNR anunţă că vor fi menţinute restricţiile stabilite la începutul acestui an. În prezent, este permisă circulaţia doar pentru autovehiculele cu masa totală maxim autorizată (MTMA) de până în cinci tone. Este menţinută şi limitarea de viteză a circulaţiei la 50km/h. De asemenea, mai trebuie menţionat că, din cauza lucrărilor efectuate, traficul este oprit circulaţiei în fiecare zi de marţi, joi şi sâmbătă, în intervalul orar 09.00 - 13.00, şi în fiecare noapte de luni spre marţi, în intervalul 23.00 - 03.00.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii