Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cornel Adrian Dumitriu şi Andrei Cosmin Lupoaie rămân în arest preventiv, iar Andreea Cristina Gabăr în arest la domiciliu

ro

07 Nov, 2015 00:00 2370 Marime text
Tribunalul Constanţa a respins cererile formulate de către inculpaţii Cornel Adrian DumitriuAndrei Cosmin Lupoaie şi Andreea Cristina Gabăr de înlocuire a măsurilor preventive dispuse în cauză.
 
Astfel, magistraţii au admis propunerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Constanţa şi au prelungit cu 30 de zile, de la 15 noiembrie până la 14 decembrie inclusiv, măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpaţii Cornel Adrian Dumitriu şi Andrei Cosmin Lupoaie. Totodată, judecătorii au prelungit cu 30 de zile, de la 15 noiembrie până la 14 decembrie măsura arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpata Andreea Cristina Gabăr.
 
Decizia nu este definitivă.
 
Reamintim că poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, sub coordonarea procurorilor DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa, au efectuat, la mijlocul lunii octombrie, 18 percheziţii domiciliare în Constanţa şi Năvodari.
 
Acţiunea a vizat mai multe persoane din Constanţa, care, în perioada iulie - octombrie, s-ar fi implicat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive (etnobotanice).
 
În urma percheziţiilor domiciliare, au fost găsite şi ridicate 12 grame de substanţă vegetală, 40 de grame de substanţă pulverulentă, trei grindere, un cântar electronic, precum şi alte dispozitive pentru prepararea, porţionarea şi consumul drogurilor.
 
Pe baza analizei de laborator a substanţelor vegetale şi pulverulente ridicate, s-a constatat că acestea fac parte din categoria drogurilor de risc, respectiv canabis şi alpha pvp, fiind identificate şi alte substanţe noi cu proprietăţi psihoactive.
 
15 persoane au fost conduse la audieri, la sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa. Pe baza probatoriului administrat în cauză, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva a cinci persoane, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, deţinere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu, şi efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii