Editorial Victor Ponta, măsurile populiste şi „lecţia“ de la Cotroceni
Editorial: Victor Ponta, măsurile populiste şi „lecţia“ de la Cotroceni
22 Jul, 2014 00:00
ZIUA de Constanta
1410
Marime text



Aşa se face că premierul, curajos, a început să trâmbiţeze subiectul reducerii contribuţiilor la asigurările sociale (care, fie vorba între voi, va aduce majorităţii salariaţilor din România uriaşa sumă de vreo 20 de lei lunar!). Numai că Victor Ponta a căzut în capcana întinsă de şeful statului şi s-a dus la consultările pe tema reducerii CAS, la Cotroceni. Însoţit de obedientul ministru de Finanţe, a plecat de acolo cu coada între picioare, ca un elev scos la tablă cu lecţia neînvăţată şi trimis înapoi în bancă de profesor, după ce s-a făcut de ruşine în faţa clasei. Premierul nu a reuşit să arate cum va susţine economic o măsură care, de altfel, a fost criticată vehement şi de reprezentanţii FMI.
Supărat, nevoie mare, că preşedintele a făcut publică înregistrarea întâlnirii, o întrevedere cât se poate de importantă şi care priveşte ÎNTREAGA populaţie a României, Victor Ponta l-a comparat pe Traian Băsescu cu familia lui Bercea Mondial, care l-a denunţat pe fratele preşedintelui prezentând înregistrări făcute cu o cameră ascunsă. Unde şi-a vărsat năduful premierul-procuror? La posturile de casă, „redutele“ PSD care îl „servesc“ de când s-a instalat la guvernare.
Şi iată cel mai recent exemplu despre cum se abate atenţia publicului de la problemele cu adevărat importante ale societăţii: duminică seara, la una dintre aceste televiziuni, am putut vedea un material în care erau prezentate presupuse legături avute de Traian Băsescu cu diverse personaje controversate, din perspectiva în care şeful statului clamează de trei ani importanţa debarasării de „interlopi“ a clasei politice. Personajul principal în aşa-zisele relaţii, conform reportajului, este Gigi Becali, condamnat pentru prejudicierea statului român în dosarul schimburilor de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale. Atunci, dacă Becali e „interlop“, potrivit emisiunii televizate, atunci, pe Adrian Năstase („mentorul spiritual“ al lui Victor Ponta), fost premier şi preşedinte al PSD, condamnat pentru corupţie, cu ce termen l-am putea caracteriza?
Şi, apropo, ar trebui inventată o televiziune care să emită 24 din 24, vreo doi ani, pentru a face cunoscute legăturile avute de-a lungul timpului de PSD cu personaje mai mult sau mai puţin demne de încredere sau „curate“ din punct de vedere legal. Exemple în acest sens sunt multe, dar nu mai continui, că termin „cerneala din tipografie“...
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii