Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:27 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Într-o stare numită Halloween

ro

30 Oct, 2015 00:00 2422 Marime text
Sărbătoarea de Halloween se apropie cu paşi repezi şi n-ar fi bine să vă prindă nepregătiţi. V-aţi luat masca de fantomiţă? V-aţi pus placa aia nouă cu colţi de vârcolac? V-aţi costumat în contele Dracula?
 
De la străini am ales să luăm în primire ce e mai rău, că doar nu puteam învăţa şi noi ceva bun. Aşa că am preluat fast-food-ul, tiparul imposibil de frumuseţe, criza financiară sau consumerismul intensificat pe care noi, românii, nu ni-l permitem, dar ne atrage, că doar ne ajută mult să mimăm fericirea şi să ne arătăm valoarea.
 
În ultima grupă precizată intră şi evenimentele Valentine`s Day și Halloween, unul mai îngrozitor decât celălalt, după părerea mea şi a multora. Dacă prima sărbătoreşte iubirea prin inimioare, sentimentalisme şi prin alte moduri care îmi provoacă diabet încă de la prima vedere, cea de-a doua mă face să mă întreb, printre altele, de ce se mai deghizează unii când sunt lighioane de la natură.
 
Aproape nimeni nu ştie ce semnifică Halloween, dar cu toţii ştim că trebuie să ne costumăm şi să facem o colecţie bună de poze penibile, care să ţină până la anul. Până acum, chiar nu am reuşit să înţeleg cum se împacă românul care toată ziua pupă moaşte cu atitudinea „drăcească“ inspirată de Halloween.
 
Mai grav este că Halloween este prezent şi în şcoli şi chiar la grădiniţe, iar elevii primesc indicaţii precise în ceea ce priveşte decorul pe care trebuie să îl realizeze. Ba chiar şi cu privire la costum au instrucţiuni clare. Dacă ai un copil, e dificil să îi explici de ce nu vrei ca el să ia parte la o asemenea activitate. Orice morală ai încerca să îi ţii, copilul îţi va spune că acolo vor veni camarazii lui, Ionuț şi Mihăiță, dar şi alţi colegi, iar el o să pară un prost dacă nu-l laşi la serbare. Halloween-ul, deşi însumează totalitatea personajelor negative care au legătură directă cu „nenea“ rău, este promovat peste tot, inclusiv în şcoli.
 
Însă de ce este necesară o anumită zi din an pentru a te costuma? Dacă balul mascat te face bucuros, de ce să nu te costumezi zilnic ca un Dracula obosit de viaţă?
 
În concluzie, Halloween-ul nu este altceva decât o sărbătoare care ne consumă timpul şi banii. Totodată, adăugăm alcool şi prostie, care, spre bucuria unora, sunt nelimitate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii