Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:42 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial „Bă, tu o să ai soarta lui Geoană!“ Mazăre şi Ponta, o relaţie în pragul falimentului

ro

22 Jan, 2015 00:00 2529 Marime text
Radu Mazăre i-ar fi prezis premierului Ponta, anul trecut, în contextul unei reuniuni PSD care a avut loc la Tulcea, că va avea soarta politică pe care a avut-o Mircea Geoană: „Bă, tu o să ai soarta lui Geoană!“, ar fi tunat şi fulgerat primarul Constanţei în faţa şefului său pe linie de partid. Ceea ce, desigur, n-ar fi surprins pe nimeni, fiindcă şeful administraţiei publice locale vorbeşte frecvent cu „mă“ şi cu „bă“. Mai mult, el şi-a susţinut întotdeauna punctul de vedere în faţa mai-marilor de la Centru, indiferent cine au fost aceştia. În zilele următoare însă, atât Mazăre, cât şi Ponta au negat faptul că între ei ar fi avut loc o discuţie tensionată. Nota bene! Reuniunea PSD a avut loc cu puţin timp înainte de alegerile prezidenţiale, iar Mazăre aştepta deja de aproape doi ani Portul Constanţa, pe care, spunea el, premierul i-l promisese în repetate rânduri. „A fost o înţelegere între mine şi premier“, explica mereu primarul Constanţei, luând oarecum peste picior miniştrii care s-au succedat la conducerea Transporturilor şi pe care nu punea prea mare preţ. Pentru aducere aminte, pe Relu Fenechiu îl caracterizase drept un moldovean care habar n-are de porturi.

La începutul acestei săptămâni, Mazăre a declarat, de la Curtea de Apel Bucureşti, că Victor Ponta ar trebui să demisioneze după eşecul înregistrat la alegerile prezidenţiale, pentru că lui, în calitate de lider al PSD Constanţa, nu-i place să fie arătat cu degetul pentru înfrângerile altora. Acelaşi Ponta despre care liderul PSD Constanţa spunea, în septembrie 2014, că munceşte, săracul, de-i ies ochii din cap. Iată însă că, odată trecută campania electorală, iar Portul Constanţa pierdut definitiv de municipalitate, Mazăre „întoarce armele“. Era cumva previzibil, de vreme ce omul a tot fost amânat, timp de aproape doi ani. A fost sedus, încântat, ademenit politic. Timp în care, pentru că solicita un nou pachet de acţiuni din Portul Constanţa, şi-a atras antipatia şi poate chiar ura a mii de constănţeni şi a operatorilor portuari. A ajuns chiar în punctul în care, pentru prima dată în cei 14 ani de mandat, oamenii au ieşit în stradă pentru a-i cere demisia din cauza revendicărilor sale privind Portul. Aşadar, el n-a avut decât de pierdut din relaţia cu Ponta. Politic şi administrativ. Din punct de vedere al imaginii. Aşa că, de ce să nu-i ceară, în cele din urmă, şi demisia?

Să nu uităm însă că, în februarie 2010, în contextul alegerilor din PSD, Radu Mazăre a fost cel care, alături de Miron Mitrea, a dat tonul susţinerii lui Ponta în cursa pentru şefia partidului. Mircea Geoană a pierdut atunci, la o diferenţă de sub 100 de voturi.

Fostul susţinător înfocat al lui Ponta i-a devenit astăzi contestatar. E unul dintre cei care îi cer, deşi destul de târziu, demisia. Dar vehement, cu impact. Cumva într-un fel în care nu poate fi ignorat. Sunt curioasă însă, dacă Ponta va avea soarta lui Geoană, a lui Mazăre care ar putea fi? Similară cu a cui?
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii