Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:00 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezvaluiri.ro Romii evacuați de la Eforie au fost atenționați încă din 2005 că ocupă abuziv un spațiu public

ro

05 Oct, 2013 08:47 2644 Marime text
Reprezentanții etniei rome în consiliul local Eforie au respins un proiect de locuințe sociale pentru romi

După ani de zile de avizări și atenționări Primăria Eforie a luat decizia săptămâna trecută, să demoleze toate barăcile construite abuziv pe domeniul public al localității. În zona unde romii își stabiliseră cartierul de gunoaie, Primăria Eforie are în desfășurare un proiect imobiliar constând în locuințe sociale pentru locuitorii orașului. Cum locul ocupat abuziv de romi trebuia redat utilității publice, urmând ca acolo să se construiască un loc de joacă, o parcare și un mic părculeț de relaxare pentru viitorii locuitori ai cartierului de locuințe sociale, reprezentanții Primăriei Eforie au luat decizia de a curăța zona și de a îndepărta chiriașii clandestini. În conformitate cu prevederile Legii nr.50, autoritățile publice pot demara procedurile de evacuare în numai 48 de ore de la aducerea la cunoștință a celor vizați.

Un articol de Ștefan KOSTOFF

La Eforie însă, romii evacuați au tot fost informați și anunțați degeaba de ani de zile, ultima somație fiindu-le adusă la cunoștința acestora în urmă cu două săptămâni. Nu mai puțin de 80 de romi au fost evacuați, dintre aceștia doar câțiva având documente de identitate în care domiciliul era în orașul Eforie, restul fiind proveniți din localități cum ar fi Tecuci, Buzău, Râmnicul-Sărat, Galați, București etc.
După demolarea cocioabelor, romii cu acte de identitate de Eforie au fost cazați în locuințe sociale puse la dispoziție de Primăria Eforie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii