Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:38 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Risipim misterul. Ai grijă la cel ce te sărută pe obraz şi-ţi spune La mulţi ani! Cine l-a săltat pe Nicuşor Constantinescu din faţa Consiliului Judeţean (galerie foto)

ro

17 Jan, 2014 00:00 4900 Marime text
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial continuă cercetările specifice în dosarul în care preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, este suspectat de şase infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave. Cauza este instrumentată de magistratul Andrei Bodean, fost procuror criminalist al Parchetului Tribunalului Constanţa. Potrivit anchetatorilor, Nicuşor Daniel Constantinescu ar fi fost citat de două ori la CJC şi de alte două ori la domiciliu.
 
Ieri, şeful CJC a atacat, la Judecătoria Constanţa, măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile, hotărâre luată de procurorii DNA. Şi asta deşi el a primit permisiunea procurorilor de a părăsi ţara pentru o perioadă de 15 zile, în vederea efectuării unor proceduri medicale. Plângerea formulată de Nicuşor Daniel Constantinescu se va afla în atenţia judecătorilor în această dimineaţă. Ieri, Sorin Constantinescu, şeful DNA Constanţa, a declarat că preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, a fost citat de două ori, însă nu s-a prezentat. În acest context, a mai precizat şeful DNA, „s-a emis mandat de aducere şi pus în aplicare”. „Mandatul a fost emis şi executat perfect legal”, a mai completat Sorin Constantinescu. Facem precizarea că, potrivit anchetatorilor, şeful CJC ar fi fost citat de două ori la CJC şi de alte două ori la domiciliu.
 
Strategia procurorilor
 
La câteva ore după părăsirea sediului Anticorupţiei, preşedintele CJC a povestit la Neptun TV cum a fost blocat de procurorii DNA în parcarea Consiliului Judeţean.
„Mă aflam în biroul meu de la CJC cu prefectul judeţului Constanţa şi discutam programele pe care le aveam de îndeplinit. La un moment dat a venit cineva şi m-a anunţat că în parcarea din faţa CJC mişună nişte indivizi dubioşi, care vorbesc la nişte staţii. Am coborât să văd despre ce este vorba şi, în momentul în care am ajuns în parcare, a venit un bărbat la mine, care m-a pupat şi mi-a zis La mulţi ani! Mi-a zis că este de la Vamă. În momentul acela au început să apară dintre maşini tot felul de indivizi, inclusiv o maşină a Poliţiei Rutiere.

S-au repezit la mine şi mi-au răsucit mâinile la spate şi m-au pus pe capota maşinii”, a povestit preşedintele CJC. Preşedintele CJ Constanţa s-a declarat nemulţumit şi de implicarea procurorilor de la Bucureşti în acest caz: „Ce căutau ăia de la Bucureşti cu maşini cu girofar să mă ia pe mine ca pe un infractor din parcare? Constănţenii m-au ales ca pe un infractor? E jignitor ce s-a întâmplat!”. Potrivit unor surse bine informate, la „ridicarea” preşedintelui CJC au participat nu doar procurori ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa. Printre cei care au participat la misiune s-au aflat şi trei procurori ai DNA Bucureşti, conform surselor noastre.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cristi 17 Jan, 2014 15:58 Incredibil cum se ascund in spatele votului primit. "Ce căutau ăia de la Bucureşti cu maşini cu girofar să mă ia pe mine ca pe un infractor din parcare? Constănţenii m-au ales ca pe un infractor?". Axiomatic, astia au ca unic tipar de gandire "Am fost votat, liber la furat!"