Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:26 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decebal Făgădău vrea să aducă Viitorul Constanţa să joace pe stadionul Farul!

ro

01 Jun, 2017 00:00 5633 Marime text
Impresionat de performanţa realizată de Gheorghe Hagi pe un teren privat la Ovidiu, primarul Decebal Făgădău vrea să aducă FC Viitorul, campioana României la fotbal, să evolueze pe stadionul Farul din Constanța, după ce acesta va fi reabilitat la standarde competiţionale.
„Hagi a demonstrat, ce-i drept în privat, că se poate. Mi se pare anormal ca echipa FC Viitorul să joace la Ovidiu, la Bucureşti sau la Cluj, și nu la Constanța. Îmi doresc să preluăm stadionul pentru a putea beneficia de el echipele care evoluează în Liga 1 şi nu numai, în funcţie de obiective şi performanţe“, a declarat Decebal Făgădău după şedinţa de Consiliu Local Municipal de ieri.
Vă reamintim că, în ședința CLM de ieri, s-a votat ca stadionul să treacă în subordinea Primăriei, dacă Guvernul României va emite o hotărâre în acest sens.

În acelaşi timp, în ultima şedinţă de Consiliu Judeţean, și consilierii din acest for au votat, la rândul lor, la propunerea preşedintelui CJ, Marius Horia Ţuţuianu, trecerea stadionului în subordinea administraţiei judeţene.
Rămâne de văzut ce va decide Guvernul în privinţa bazei sportive. Până atunci, primarul Făgădău spune că este dispus să iniţieze discuţii şi cu preşedintele Consiliului Judeţean şi să decidă împreună fiecare de ce se poate ocupa în binomul infrastructură - performanţă.
Precizăm că, deşi liberalii au cerut în două rânduri retragerea proiectului de hotărâre privind preluarea de la Guvern a stadionului Farul, motivând că și Consiliul Județean Constanța a dat o hotărâre in acest sens, proiectul a trecut fără probleme, cu 18 voturi pentru și 6 abțineri.

Tot ieri, CLM a dat un vot şi pentru solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea imobilului situat în municipiul Constanţa, zona Badea Cârţan, din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului, în domeniul public al municipiului Constanţa şi administrarea Consiliului Local al municipiului Constanţa, precum şi pentru solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea imobilului situat în municipiul Constanţa, strada Caraiman, din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului, în domeniul public al municipiului Constanţa şi administrarea Consiliului Local al municipiului Constanţa. 
Singurul obiectiv pentru care municipalitatea a renunţat deocamdată să solicite preluarea administrării este terenul pe care îşi desfăşoară activitatea sportivă RC Tomitanii Constanţa, sprijinit financiar şi de Consiliul Judeţean Constanţa.

Ce angajamente îşi trasează CLM?  

Potrivit proiectelor de HCLM, Consiliul Local al municipiului Constanţa se obligă să menţină destinaţia actuală a imobilului şi să asigure gratuitatea desfăşurării activităţilor specifice Ministerului Tineretului şi Sportului, precum şi a unităţilor/instituţiilor din subordinea sau coordonarea acestuia. Ministerul Tineretului şi Sportului va verifica şi controla periodic, prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, modul de folosire a imobilului transmis Consiliului Local al municipiului Constanţa, în conformitate cu destinaţia acestuia. În situaţia în care, în urma controlului, se constată că imobilul transmis nu este folosit în conformitate cu destinaţia, imobilul respectiv revine de drept în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului - Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii