Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce localităţi nu au curent electric şi apă potabilă! Situaţia de la ora 12.00

ro

07 Jan, 2017 13:03 1660 Marime text
Viscolul şi ninsoarea puternică din cursul zilei de ieri a lăsat fără energie electrică şi fără apă mai multe zeci de localităţi, echipele de intervenţie ale ENEL intervenind pentru remedierea defecţiunilor din teren. Iată situaţia de la ora 12.00 din judeţul Constanţa.
 
Numărul echipelor de intervenții al Enel a fost suplimentat până la 114 pe parcursul zilei de ieri pentru remedierea avariilor, iar astăzi sunt în teren 93 echipe. În ultímele 22 ore s-a reușit realimentarea cu electricitate a 133 localități. S-a acordat prioritate punctelor critice, punctelor de pompare apă și punctelor termice. Echipe au rămas în teren și pe parcursul nopții pentru a realimenta cât mai mulți consumatori. Se continuă eforturile de a realimenta consumatorii pentru restabilirea normalității în zonele afectate.
 
 
În data de 7 ianuarie, la ora 12:00, situaţia se prezenta astfel:
 
 
·          în judeţul Constanţa este afectată o linie de înaltă tensiune si au rămas nealimentate 19 linii electrice aeriene de medie tensiune total, 16 linii de medie tensiune parțial şi 261 posturi de transformare, fiind afectate total sau parțial 41 localităţi ( Bărăganu, Potârnichea, Movilița, Răzoare, Lipnița, Gorun, Carvanul Mare, Carvanul Mic, Cuingiuc, Galița, Gârlița, Esichioi, Ostrov, Peștera, Izvoare, Movila Verde, Conacu, Plopeni, Credința, Veteranu, Peștera, Izvoru, Saraiu, Pecineaga, Dorobanțu, Petroșeni, Cogealac, Călugăreni, Nistorești, Kogălniceanu, Lumina, Piatra, Sibioara, Palazu Mic, Gura Dobrogei, Albești,Tătaru, Cotu Văii, Comana, Orzaru, Viroaga). În municipiul Constanța se înregistrează  deranjamente individuale și colective datorate condițiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine.
 
 
Situaţia RAJA de la ora 11.30:
 
La ora 09.50, reprezentantii Enel au remediat avaria si au alimentat cu energie statia de pompare Cota 20 Ovidiu. Imediat, s-a reluat pomparea apei potabile catre abonatii din Nicolae Balcescu si zona de intrare in Mihail Kogalniceanu.
 
In jurul orei 10,00, a revenit tensiune si la sursele si statiile de pompare din Ostrov, Oituz si Faclia si s-a reluat alimentarea cu apa a abonatilor din aceste localitati.
 
La ora 10,15, echipele de interventie ale furnizorului de energie au reusit sa remedieze avariile de la liniile de alimentare cu tensiune de la sursa Viisoara si imediat, s-a pornit pomparea catre localitatile Cobadin si Viisoara.
 
De dimineata au ramas fara apa si localitatile Albesti, Amzacea si Comana, acestea fiind alimentate de ieri dimineata si pana astazi din rezervoarele statiilor de pompare.
 
In continuare, sursa Biruinta nu este alimentata cu energie. La ora actuala, localitatile Eforie Sud si Tuzla mai au apa in rezervoare pentru maxim doua ore, iar alimentarea cu apa se face la presiuni scazute . Avand in vedere debitul, dar si lungimea conductelor de la sursa Biruinta catre statiile si rezervoarele celor doua localitati, perioada de timp necesara de umplere si intrare in presiune a conductelor de aductiune este de aproximativ 8 ore, de la remedierea avariei Enel.
 
De peste 24 ore, din cauza lipsei de energie de la nivelul surselor si statiile de pompare, nu se poate furniza apa potabila in localitatile: Ciobanita, Credinta, Mereni, Corbu, Osmancea, Tataru, Istria, Nuntasi, Dulcesti, Plopeni, General Scarisoreanu, Dulcesti, Magura, Viroaga, Cascioarele, Olteni, Movila Verde, Independenta, Furnica si Dumbraveni.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii