Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:49 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reînvie creditarea? BCR dă 1.500 de credite de consum pe zi

ro

12 May, 2011 00:00 2146 Marime text

credite__banci__clienti_ban.jpgUltima campanie publicitară a Băncii Comerciale Române pe creditarea de consum pare să dea rezultate. Numărul de credite acordate de bancă s-a dublat în ultima perioadă.

După ce în ultimii ani BCR s-a axat mai mult pe creditarea corporate, iar în zona persoanelor fizice pe creditele ipotecare - în special prin programul Prima Casă, unde banca este lider -, acum se uită şi la creditul de consum, zonă pe care vrea să crească.

"BCR a cam ieşit în ultimii ani din zona creditelor de consum. Acum vrem să dăm mesajul că BCR este pregătită să împrumute, şi că dacă oamenii vor un împrumut să vină la BCR", spune Dominic Bruynseels, CEO BCR.

Ultima campanie a băncii pentru Creditul cu aprobare rapidă Divers BCR, care a fost prezentată destul de mult la televizor prin clipul de mai jos, a dublat numărul de credite de nevoi personale acordate de bancă. Banca se laudă că dă cu împrumut până la 20.000 euro, cu termenul de aprobare de doar o zi.

"Am fost plăcut surprinşi de cererea ridicată. Au fost 75.000 de aplicaţii în ultimele 6 săptămâni, şi am dat în jur de 1.500 de credite de consum pe zi", spune oficialul BCR.

Cam 35% din creditele noi sunt refinanţări, însă, spune acesta, o mare parte din clienţi care îşi refinanţează un credit cer şi o sumă suplimentară.

Creditele de consum au fost şi încă sunt o sursă importantă de neperformanţe pentru bănci. Foartă multă lume a avut acces la astfel de împrumuturi înainte de declanşarea crizei financiare, pe fondul unei politici relaxate de evaluare a riscului practicată de bănci. După instaurarea crizei, băncile au schimbat total politica şi au introdus evaluări stricte.

Nivelul creditelor neperformante din total portofoliu de credite era de 16,8% în primul trimestru din 2011. Executivul BCR spune că banca nu a relaxat foarte tare condiţiile de creditare şi că acum există instrumente mult mai bune de evaluare a riscului şi acces la baze de date precum Biroul de Credit.

Banca are o expunere de 56% pe zona corporate şi de 44% pe creditarea persoanelor fizice. 54% din volumul creditelor acordate persoanelor fizice reprezintă credite de consum, restul fiind expunere pe ipotecare.

Sursa: Money.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii