Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hotnews.ro. Imagini cu copii, folosite în campanie la Constanţa. Cronica unei lupte fără confruntări faţă în faţă

ro

31 May, 2016 17:16 1786 Marime text
12 candidaţi se lupta pentru moştenirea lăsată de Radu Mazăre la malul marii. Indiferent de care va fi rezultatul alegerilor, Constanţa se pregăteşte să înceapă o nouă etapă şi tocmai a intrat în ultima săptămâna de campanie electorală. Prezenţa minorilor în clipurile electorale, în filmuleţele postate pe reţele de socializare sau în fotografiile expuse în spaţiul public a reprezentat o tuşa inedită trasă de principalii candidaţi pentru fotoliul de primar al municipiului Constanţa într-o lupta fără înfruntări directe dusă de aceştia, potrivit hotnews.ro.
 
12 bărbaţi s-au "luptat" pentru a prelua frâiele oraşului, fără a-şi măsură calităţile într-o înfruntare electorală şi fără a încerca să demonstreze live, faţă în faţă şi în faţă tuturor, că au un program electoral pentru care merită să primească votul constănţenilor.
 
Înaintea alegerilor care vor marca începutul unui nou capitol în istoria administraţiei constănţene s-ar fi impus o dezbatere electorală serioasă la care să participe, dacă nu toţi candidaţii la primărie, măcar primii cinci actori, cei mai importanţi. O astfel de confruntare ar fi fost binevenită cu atât mai mult cu cât electoratul constănţean a fost privat până acum de astfel de exerciţii democratice. Lipsa unei astfel de dezbateri a reprezentat o altă notă marcantă în această campanie electorală.
 
Copiii, vectori de imagine pentru candidaţi
 
Pentru o parte a candidaţilor la primăriile din toată ţară, copiii au fost folosiţi că vector de imagine. Cel mai cunoscut exemplu, unul nefericit, este cel al unui candidat independent din Braşov care a afişat un banner uriaş pe care era imprimată o fotografie cu fiul sau în vârstă de doar un an. La Constanţa lucrurile nu au mers până într-acolo, însă copiii, mai mici sau mai mari, au fost folosiţi de candidaţi în fotografii, clipuri sau filmuleţe cu mesaj electoral.
 
Citeşte materialul integral pe: Hotnews.ro
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii