Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:52 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viceprimarul comunei Mereni, trimis în judecată de DNA Cine este şi ce avere are vicele Iulian Olteanu (documente)

ro

18 Jul, 2014 00:00 3420 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanța au dispus, ieri, trimiterea în judecată, în stare de libertate, a viceprimarului comunei Mereni, Iulian Olteanu. În sarcina sa au fost reținute infracțiuni de înșelăciune şi infracţiuni concurente de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care au drept rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei.
Potrivit procurorilor, „în cursul anului 2007, cu ocazia formulării cererii de acordare a sprijinului financiar în cadrul Schemei de plată unică pe suprafaţă, ce a fost adresată Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) - Centrul Judeţean Constanța, Iulian Olteanu a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului privind suprafaţa totală de teren pretins deţinută în vederea exploatării agricole și a inserat date nereale în cuprinsul planurilor de detaliu (planşe fotografice), puse la dispoziţie de către reprezentanţii agenţiei“.

Aproximativ 16.000 de lei, sprijin agricol

„Scopul acestor acțiuni a fost acela de a induce în eroare pe reprezentanţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură - Centrul Judeţean Constanța și de a obține sprijinul financiar solicitat. APIA Constanța s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma totală de 15.961,80 de lei, reprezentând sprijin financiar acordat lui Iulian Olteanu pentru campania agricolă 2007“, se arată în rechizitoriu.

În cauză, oamenii legii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra a două terenuri aparţinând viceprimarului Iulian Olteanu. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză. Viceprimarul comunei Mereni nu a putut fi contactat pentru a i se cere un punct de vedere cu privire la situaţia dată.

Venituri din activităţi agricole de peste o sută de mii

Viceprimarul PSD Iulian Olteanu s-a născut în luna noiembrie a anului 1967. Potrivit informaţiilor disponibile pe portalul Primăriei, acesta este absolvent al unei şcoli profesionale. Conform declaraţiei de avere completată în anul 2013, el este proprietarul a 12 hectare de teren agricol în satul Osmancea, arondat comunei Mereni. În anul 1995, a fost împroprietărit cu 4 hectare de pământ,  în anul 2005, împreună cu soţia, a mai achiziţionat 6 hectare, iar în 2011, încă 2 hectare.

Alături de consoartă, viceprimarul mai are un apartament în localitatea Agigea, în suprafaţă de 60 mp, achiziţionat în anul 1998, iar din anul 2003, este proprietarul unei limuzine Audi. Iulian Olteanu nu declară că deţine bunuri mobile şi nici bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică, obiecte care fac parte din patrimoniul cultural sau universal, a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 de euro, active financiare, şi nici datorii. În ceea ce priveşte veniturile, acesta a ridicat în anul anterior completării declaraţiei de avere o indemnizaţie de 19.092 (moneda nespecificată, probabil lei) în calitate de viceprimar al comunei Mereni, iar soţia sa, asistent medical la Unitatea Medico-Sanitară de la Agigea, a primit un salariu de 19.200 (moneda nespecificată, probabil lei). Totodată, din activităţi agricole, Iulian Olteanu declară că a câştigat 103.797,5 (moneda nespecificată, probabil lei). În declaraţia de interese, menţionează că este preşedintele Organizaţiei Locale a PSD.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii