Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:07 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou radio emite în judeţul Constanţa Elevii Liceului „Ion Podaru“ din Ovidiu ascultă în fiecare pauză Radio 15

ro

23 Oct, 2015 00:00 2932 Marime text
„Ai auzit de 15?“ Aceasta era întrebarea de pe buzele tuturor elevilor Liceului „Ion Podaru“ din Ovidiu până ieri. Pe 22 octombrie, elevii, profesorii, dar şi autorităţile locale au aflat cine este 15. Mai precis, Radio 15, proiectul de suflet al unor elevi de liceu, pornit ca o propunere dintr-o oră de dirigenţie şi devenit realitate cu sprijinul Primăriei oraşului Ovidiu şi al Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii „Ovidius“ Constanţa.
 
La iniţiativa elevilor clasei a X-a din cadrul Liceului Tehnologic „Ion Podaru“ din Ovidiu, cu sprijinul Primăriei Ovidiu, ieri a avut loc festivitatea de inaugurare a proiectului Radio 15. Alături de elevi şi de studenţii de la Jurnalism care vor supraveghea îndeaproape cum se derulează acest proiect, s-a aflat şi decanul Facultăţii de Litere, Cristina Tamaş, dar şi primarul George Scupra, reprezentanţi ai Liceului „Ion Podaru“ şi ai asociaţiei de părinţi.
 
„Ne bucurăm că tinerii noştri au astfel de iniţiative şi vor să se implice în problemele comunităţii. Dorim ca pe viitor acest proiect, care sigur va fi unul de succes, să îl implementăm la scară largă, în toate unităţile de învăţământ din oraşul Ovidiu“, a declarat edilul-şef al oraşului, George Scupra.
 
De ce „15“? Aşa cum explică una dintre elevele care au venit cu această propunere într-o oră de dirigenţie, în urmă cu câteva luni, 15 provine de la anul înfiinţării radioului - 2015 -, dar şi de la vârsta pe care o aveau iniţiatoarele acestui proiect la acel moment.
 
Proiectul Radio 15 le propune elevilor o modalitate de a petrece timpul pauzelor într-un mod interactiv şi distractiv. Radioul va emite în fiecare pauză, vreme de zece minute, de la ora 8.00 şi până la ora 20.00, adică atât timp cât liceul va avea… radioascultători. Programul şi emisiunile Radio 15 vor fi difuzate şi online, pe pagina de Facebook Radio 15 şi pe site-ul Centrului Cultural „Elena Roizen“.
 
Mai mult, pentru a le arăta elevilor că autoritatea publică locală este alături de ei, primarul George Scupra a ţinut să fie prima sursă care să le furnizeze, în premieră, o informaţie demnă de luat în seamă. „În următoarea şedinţă de Consiliu Local, vom vota o propunere privind sprijinirea elevilor merituoşi ai oraşului. Astfel, ne dorim ca cei mai sârguincioşi dintre elevi să primească burse de merit pentru rezultatele la învăţătură. Cei care vor avea media 10 vor primi suma de 500 de lei de la Primăria şi Consiliul Local al oraşului Ovidiu, cei cu note între 9,50 şi 9,99 - 300 de lei, iar cei care vor avea media generală pe anul şcolar anterior între 9.00 şi 9,49 - 200 de lei“, a anunţat primarul oraşului Ovidiu.
 
Acestea nu sunt singurele planuri pe care primarul le are pentru elevi, însă despre acest subiect veţi putea afla mai multe într-o ediţie viitoare a cotidianului ZIUA de Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii