Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:10 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou proiect pe fonduri europene şi două investiţii de peste 50 de milioane de euro, în Staţiunea Balneară Techirghiol (galerie foto)

ro

11 Dec, 2017 00:00 3132 Marime text
Oricât de bun gospodar ar fi un primar, bugetul local este insuficient pentru a răspunde tuturor nevoilor comunităţii. În acest context, pe lângă fondurile guvernamentale, şefii administraţiilor locale mai au şansa realizării unor lucrări ample prin fonduri europene, cu o cofinanţare pe care şi-o pot permite, din bugetele locale. Aşa a gândit şi şeful administraţiei publice locale din Techirghiol, care, zilele acestea, mai precis, până pe 25 decembrie, va depune un nou proiect pe fonduri acordate de Uniunea Europeană.
 
„Depunem curând un proiect pe fonduri europene, Axa 7.1 SUERD, care se va implementa în zona A202, aria dintre staţiunea Eforie Nord şi localitatea noastră. Acesta prevede realizarea reţelei de alimentare cu apă potabilă, a reţelei de canalizare şi a celei de iluminat public. Tot prin implementarea acestui proiect vom putea executa lucrări pentru modernizarea trotuarelor în acea zonă şi vom monta mobilier urban. Valoarea totală estimată a proiectului este de 3.500.000 de euro“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, edilul-şef al oraşului Techirghiol, Iulian Constantin Soceanu.
 
Aşa cum precizam şi mai sus, un astfel de proiect este mană cerească pentru o staţiune balneară în plină dezvoltare cum este Techirghiol, cu atât mai mult cu cât partea de cofinanţare ce revine autorităţii locale este de numai 2% din valoarea proiectului, sumă ce va fi acoperită din bugetul local.

Anul 2017 se încheie cu veşti bune 

Aşa cum era lesne de anticipat, când reprezentanţii unei administraţii locale se preocupă de dezvoltarea unei localităţi, asigură utilităţi şi confirmă că are potenţial, investitorii nu se lasă prea mult aşteptaţi. Dovada vine de la Techirghiol, unde, într-un an sau doi, vor prinde viaţă investiţii importante. „Avem doi investitori care au achiziţionat deja teren în oraş pentru construirea a două sanatorii balneare cu câte 220 de paturi fiecare, investiţii care se vor ridica la suma de 50 de milioane de euro. Din discuţiile purtate cu aceştia, a reieşit faptul că, spre finalul anului viitor sau cel târziu la începutul anului 2019, vor demara lucrările“, a anunţat, în premieră, primarul oraşului Techirghiol, Iulian Constantin Soceanu.
 
Interesant de menţionat este faptul că actualele unităţi de tratament existente în staţiune vor putea funcţiona fără teamă deoarece piaţa pe care mizează noii investitori „este alta, nu cea românească“, ceea ce va aduce un plus de valoare în serviciile medicale oferite aici, dar şi localităţii, precum şi noi câştiguri la bugetul local al oraşului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii