Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul debarcaderului de la Hârşova, în pericol Tudor Năgrag - „Dacă pierdem aceşti bani, vor râde şi curcile de noi!“

ro

28 Jul, 2015 00:00 2015 Marime text
Mai întâi, proiectul de asfaltare a drumurilor, apoi, cel pentru construirea unui punct de debarcare şi primă comercializare a peştelui. Acestea au fost marile provocări ale ultimului an din acest mandat al primarului oraşului Hârşova, Tudor Nădrag. Ambele proiecte, derulate cu fonduri europene, au fost puse în pericol din pricina contestaţiilor. Pericolele însă nu au trecut, după cum explică primarul Tudor Nădrag.
 
„Lucrările de asfaltare a celor 13 kilometri de drum din oraş decurg bine. Se lucrează la foc continuu. Cam 70% din totalul lucrărilor este gata, s-a turnat primul strat de bitum, s-au refăcut trotuarele şi s-au repoziţionat bordurile, însă, termenul-limită fiind foarte aproape, la 15 august, am solicitat prelungirea duratei lucrărilor cu două luni şi am semnat deja actul adiţional la contract în acest sens. Este perfect legal să facem asta. Am fi putut să ne grăbim şi să terminăm lucrările la termenul stabilit, însă trebuie să luăm în calcul şi situaţiile neprevăzute, şi atunci am decis că aceasta este cea mai bună variantă“, a explicat primarul Tudor Nădrag.

Acesta spune însă că proiectul de asfaltare a adus şi nemulţumiri. „Oamenii mă întreabă de ce se toarnă două straturi de asfalt pe aceste străzi. Să se toarne numai unul şi să le asfaltăm şi lor străzile, spun ei. Mulţi nu înţeleg că a face asta înseamnă deturnare de fonduri. Dar, pentru că vrem să facem ceva pentru acest oraş şi pentru că vrem ca oamenii să fie mulţumiţi, de câteva zile lucrăm împreună cu o echipă de experţi pentru un proiect mare, pe care vrem să îl depunem mai întâi pe Ordonanţa 28 la MDRAP. Dacă nu mai găsim acolo fonduri, vom încerca şi pe noile axe de finanţare 2014-2020, când se vor deschide. Este un proiect mare care prevede asfaltarea tuturor străzilor din oraşul Hârşova. Acest lucru înseamnă încă 16 kilometri de străzi. Vom vedea care este soluţia cea mai bună, poate îl vom împărţi în patru proiecte mai mici, rămâne de văzut cum vom stabili cu specialiştii“, a declarat primarul Tudor Nădrag, pentru ZIUA de Constanţa.
 
Un alt proiect de la Hârşova care a avut parte de piedici „din faşă“ este cel intitulat „Construire punct debarcare, descărcare şi primă comercializare a peştelui în oraşul Hârşova, judeţul Constanţa“. După ce la prima licitaţie nu s-a prezentat niciun ofertant, procedura a fost reluată. „La a doua strigare, am avut un participant care a şi îndeplinit criteriile pentru a se califica şi a-şi adjudeca acest contract. O firmă din Brăila a câştigat contractul - Casido SRL. Mâine (n.r. astăzi), vom avea o discuţie cu reprezentanţii firmei care a câştigat contractul, pentru a le propune să facem un contract de antrepriză cu firma Carsium Edil SRL, firma Consiliului Local, astfel încât să nu ne mai ceară tot felul de avize. Dacă nu ducem proiectul la final şi pierdem aceşti bani, vor râde şi curcile de noi“, a declarat primarul oraşului Hârşova, Tudor Nădrag.

Valoarea contractului pentru punctul de debarcare se ridică la suma de 690.477 de lei, valoarea estimată fiind de 768.575 de lei. Firma câştigătoare, Casido SRL, din Brăila, trebuie să se ocupe de amenajarea terenului, de execuţia de lucrări pentru ponton şi pentru clădire, de achiziţionarea de utilaje şi echipamente şi de organizarea de şantier.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii