Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:26 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria municipiului Medgidia se implică în acţiuni civice Săptămâna Voluntariatului, aproape de start

ro

08 May, 2014 00:00 1705 Marime text
Săptămâna Naţională a Voluntariatului este marcată şi la Medgidia. În perioada 12-18 mai, sub sloganul „Recreează-te prin voluntariat!”, cea de-a VIII-a ediţia a evenimentului îşi face loc în agenda publică a comunităţii. Seria manifestărilor debutează luni, de la ora 11.00, cu o conferinţă de presă, care se va desfăşura în sala de consiliu a Primăriei Medgidia. Calendarul „Săptămânii Naţionale a Voluntariatului”, care se va desfăşura în oraşul lui Dan Spătaru este următorul: luni, voluntarii vor distribui pliante prin oraş, pentru a face cunoscută activitatea de voluntariat, rolul şi importanţa acestuia şi pentru a convinge cât mai multe persoane să se implice în astfel de acţiuni.

În cea de-a doua zi a săptămânii va avea loc concursul de gătit „Bucătarul iscusit”, care constă în prepararea mai multor feluri de mâncare pentru 20 de persoane sărace. Pentru miercuri este programat concursul expo şi demonstrativ „Cel mai mic şi cel mai mare origami”, iar ziua de joi va fi dedicată ecologizării oraşului. Vineri, voluntarii vor face o colectă de produse igienico-sanitare pentru familiile sărace din comunitatea locală.
Administraţia locală de la Medigidia, reprezentată de primarul Marian Iordache, anunţă că, „la sfârşitul săptămânii, toţi voluntarii participanţi la activităţi vor fi recompensaţi pentru implicarea şi dăruirea lor cu diplome de merit“, după cum este precizat într-un comunicat de presă al instituţiei. „Evenimentele din cadrul Săptămânii Voluntariatului sunt organizate de Serviciul de Asistenţă Socială al Primăriei Medgidia şi se vor desfăşura cu participarea elevilor de la şcolile şi liceele din Medgidia, a agenţilor economici, a psihologilor din comunitate, precum şi a voluntarilor din cadrul asociaţiilor şi ONG-urilor din municipiu“, se mai precizează în acelaşi document.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii