Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:12 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O alegere neinspirată care va crea confuzie Spitalul din Constanţa are acelaşi nume ca şi cel din Galaţi

ro

08 Apr, 2013 00:00 4963 Marime text
Consilierii judeţeni, la iniţiativa şefului Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Nicuşor Constantinescu, au votat la sfârşitul lunii ianuarie un proiect de hotărâre privind schimbarea denumirii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Constanţa.

Alegerea este pe cât de inspirată, pe atât de lipsită de originalitate, urmând a se crea confuzie în rândul pacienţilor. Şi aceasta pentru că ne-au luat-o înainte alţii, existând deja un spital cu aceeaşi denumire. Este vorba de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” din Galaţi. Unitatea spitalicească  a fost înfiinţată în anul 1972, sub denumirea de „Spitalul Judeţean Unificat Numărul 1 Galaţi”, iar după anul 1990, spitalul şi-a schimbat titulatura în Spitalul Judeţean „Sf. Apostol Andrei” Galaţi.

În luna ianuarie, la momentul când s-a decis ca SCJU Constanţa să devină Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Constanţa, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, dădea şi câteva explicaţii cu privire la alegerea făcută, mărturisind că   atunci când s-a gândit la acest nume a ţinut cont de o discuţie pe care a avut-o în anul 2007 cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe cu sediul la Constantinopol. Patriarhul i-ar fi spus că „dacă Grecia ar avea Biserica şi Peştera în care a venit şi a poposit Apostolul lui Iisus Hristos, aici ar crea un al doilea Munte Athos”. Discuţia cu patriarhul a fost cea care, susţinea şeful CJC, l-a determinat să dezvolte numele Sfântului Apostol Andrei, inclusiv prin oferirea acestei denumiri Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Nicuşor Constantinescu afirma că noua denumire a spitalului a fost dată de comun acord cu reprezentanţi ai Comisiei pentru Cultură, ai Comisiei Judeţene de Atribuire a Numelor. Chiar şi Arhiepiscopia Tomisului a fost consultată pe această temă, mai declara preşedintele CJC Nicuşor Constantinescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii