Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:14 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Cernavodă Cei mai mici cetăţeni ai oraşului sărbătoresc 1 Iunie prin artă şi distracţie

ro

31 May, 2014 00:00 2240 Marime text
De ziua lor, cei mai mici dintre locuitorii oraşului Cernavodă se vor întrece pe ei înşişi, printr-o mulţime de activităţi cultural-artistice, sportive şi nu numai. Oraşul Cernavodă îmbracă straie de sărbătoare în perioada 30 mai - 1 iunie, când centrul civic este invadat de sute de copii pregătiţi să îi surprindă pe toţi locuitorii cu abilităţile lor, pe care le vor demonstra prin participarea la evenimentele pe care administraţia publică locală le organizează pentru ei.

Trei zile de teatru

Prima zi de sărbătoare a debutat ieri, odată cu cea de a VIII-a ediţie a Festivalului de Teatru pentru Copii şi Tineret, care reuneşte de fiecare dată tinere talente atât din ţară, cât şi din străinătate. Zilele acestea urcă pe scena Casei de Cultură din Cernavodă copii cu talente actoriceşti din localitate, dar şi copii de la Teatrul „Cărăbuş” din Brăila şi de la Teatrul „B. P. Hasdeu” din Republica Moldova.
Astăzi şi mâine, începând cu ora 8:30, copii de toate vârstele dau startul mai multor competiţii: cros, biciclete, fotbal, baschet. Un loc special în cadrul manifestărilor îl ocupă desenele pe asfalt, cei mici având oportunitatea de a-şi etala talentele pe aleile parcului central al oraşului. De asemenea, va avea loc o expoziţie de pictură, organizată de Centrul de Pictură, intitulată „De ziua lor, copiii desenează frumos”. Bineînţeles, orice competiţie are şi o miză, organizatorii anunţând, în acest sens, că cei care se înscriu la concursuri vor fi distinşi cu premii.
Cele trei zile de sărbătoare sunt armonizate şi de artişti şi interpreţi de muzică populară din întreaga ţară. Interpretul Mihai Călin, însoţit de o echipă de solişti talentaţi, va oferi un recital de excepţie din folclorul tradiţional românesc. Alături de ei, pe scena din centrul oraşului sunt anunţaţi şi artişti ai Casei de Cultură din Cernavodă.
Iar pentru ca arta românească să fie pe deplin savurată, cetăţenii sunt invitaţi să deguste, pe ritmurile muzicii, produse culinare tradiţionale, oferite de zeci de expozanţi din întreaga ţară. O mulţime de standuri sunt amplasate în centrul pietonal, unde locuitorii oraşului, dar nu numai ei, pot să admire şi să deguste din preparatele culinare gustoase.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii