Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:46 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începutul sfârşitului SRL-ul Consiliului Judeţean Constanţa a intrat în insolvenţă (document)

ro

01 Aug, 2014 00:00 3604 Marime text
Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) a aprobat, în şedinţa de ieri, o hotărâre privind „preluarea unor imobile din gestiunea SC Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL în administrarea Consiliului Judeţean Constanţa şi predarea lor către consiliile locale respective“. Este vorba, aşa cum se menţionează în hotărâre, despre cămine culturale, despre grădiniţe şi dispensare din Tuzla, Saligny, Dobromir, Lipniţa, Cobadin, Cerchezu, Saraiu, Pantelimon, Ostrov, Negru Vodă, Topalu, Fântânele, Bărăganu, Rasova, Ion Corvin, Ciocârlia, Comana şi Deleni. Nu mai puţin important, hotărârea CJC face referire şi la Teatrul de Vară Mamaia. Aceste bunuri imobile au trecut în gestiunea SC Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL în perioada 2009-2012, cu excepţia clădirii în care funcţionează Teatrul de Vară Mamaia, ce a fost preluată în 2014.

Interesant este însă nu faptul că aceste imobile se întorc în administrarea consiliilor locale de care aparţin, ci starea actuală a SRL-ului Consiliului Judeţean Constanţa. Potrivit declaraţiilor lui Cristinel Dragomir, vicepreşedintele CJC, SC Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL a intrat în insolvenţă. „Este în reorganizare judiciară. Avem administrator judiciar. Practic, activitatea se diminuează pentru că nu mai e de actualitate. Activitatea era de reabilitare a tuturor obiectivelor culturale, sociale pe care le-am avut în administrare de la autorităţile locale şi acum se închide practic activitatea (n.r. SC Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL), şi-a atins obiectivul. Acum trebuie să finalizăm ce mai avem de finalizat, numai că obiectul de activitate este din ce în ce mai mic. Chiar şi sumele alocate din buget pentru DPPJ au fost din ce în ce mai mici anul ăsta“. Care este următorul pas pentru acest SRL? Conform explicaţiilor lui Dragomir, el va redeveni serviciu de gospodărire comunală. „Pentru toate obiectivele, pe măsură ce se finalizează, încetează administrarea către noi, iar DPPJ-ul îşi diminuează capitalul social cu suma investiţiei respective, astfel încât să ajungă doar un simplu serviciu de gospodărire comunală, aşa cum era înainte“. Când estimează vicele CJC că se va întâmpla asta? „Într-un an, doi, atunci când se finalizează toate investiţiile“, a menţionat Cristinel Dragomir.

Amintim că SC Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL este condus de Ionuţ Clipea.
Curios, SRL-ul CJC, societate comercială de interes judeţean cu personalitate juridică, înfiinţată în subordinea CJC printr-o hotărâre a Consiliului Judeţean din ianuarie 2004, se află în etapa de reorganizare judiciară încă din anul 2011. „Societatea se află, începând din anul 2011, în etapa de reorganizare judiciară prevăzută de Legea insolvenţei. Pentru a putea fi respectate planul de reorganizare întocmit de administratorul judiciar şi aprobat de către comitetul creditorilor şi implicit obligaţiile de plată trimestriale asumate, este necesară restructurarea personalului angajat. Astfel, pentru eficientizarea costurilor şi continuarea activităţii societăţii, propune desfiinţarea unor posturi şi, implicit, reducerea numărului de angajaţi din anumite servicii, conform statului de funcţii“, se preciza într-o expunere de motive ataşată la HCJ 165, adoptată în şedinţa din 22 mai 2013 a CJC.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii