Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:11 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fondurile europene, o gură de oxigen pentru comunele constănţene Cu bani puţini, căminul cultural de la Lipniţa a intrat în reparaţii

ro

14 Apr, 2014 00:00 2154 Marime text
Chiar dacă banii sunt număraţi, aleşii locali din Lipniţa vor să facă investiţii pentru modernizarea comunei. „Bugetul pe anul 2014 este unul destul de mic. Cu banii ar trebui să supravieţuim: să plătim iluminatul public şi salariile şi să facem unele investiţii imperios necesare. Prioritatea noastră o reprezintă acum atragerea de fonduri europene, vom vedea pe ce măsuri se vor putea accesa proiectele şi pentru ce tip de obiective“, a declarat primarul comunei Lipniţa, Florin Onescu.

Gospodarul-şef, care şi-a celebrat chiar ieri ziua numelui, a declarat că în prezent în comună se desfăşoară unele lucrări pentru reabilitarea căminului cultural din localitate. „Până de Paşti vom încheia lucrările pe care le desfăşurăm acum la cămin. Nu este o investiţie foarte mare, dar era necesar să facem unele reparaţii pentru că, o perioadă, până la începerea anului şcolar 2013 - 2014, incinta sălii de spectacole a fost ocupată de elevi.

Copiii au stat acolo câtă vreme a fost reabilitată clădirea şcolii din localitate“, a declarat şeful administraţiei publice locale de la Lipniţa, Florin Onescu. Aşadar, după mutarea celor aproximativ 200 de copii înapoi în sediul instituţiei de învăţământ, erau necesare câteva reparaţii. „Lucrările constau în zugrăvirea pereţilor clădirii, efectuarea unor restaurări la nivelul scenei, repararea grupurilor sanitare defecte. De asemenea, pe anumite porţiuni va fi înlocuit lambriul. Era păcat să nu refacem aspectul căminului, mai ales că este o emblemă a comunei.

Este o construcţie destul de mare, cu o capacitate de aproximativ 500 de locuri, dotată cu încălzire centrală, bucătărie şi toate cele necesare desfăşurării evenimentelor festive din comună“, a adăugat gospodarul-şef de la Lipniţa, Florin Onescu. Lucrările de reabilitare şi reparaţii la căminul cultural sunt făcute de către societatea Consiliului Local, Serviciul Gospodăresc.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii