Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fonduri europene pentru extinderea unei şcoli din Valu lui Traian

ro

03 Apr, 2013 00:00 1510 Marime text
Primarul comunei constănţene Valu lui Traian, Florin Mitroi, a semnat, la începutul acestei săptămâni, contractul de finanţare pentru proiectul „Reabilitare şi extindere Şcoala cu clasele I - VIII Valu lui Traian”. Contractul a fost semnat la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar finanţarea se ridică la 10.305.338 lei.
„Ca urmare a acordării finanţării, cei aproape 700 de elevi ai şcolii din comuna constănţeană vor beneficia de şapte noi săli de curs şi şapte laboratoare complet dotate şi utilate, de grupuri sanitare şi birouri”, se menţionează într-un comunicat de presă. Proiectul constă într-o extindere a clădirii deja existente şi, de asemenea, în reabilitarea acesteia. Partea de cofinanţare ce revine Consiliului Local este, aşa cum se precizează în comunicat, de aproximativ 10 miliarde.
Următorul pas în cadrul proiectului constă în organizarea licitaţiei pentru executarea lucrării şi pentru alegerea consultantului, pentru ca, ulterior, să fie demarate lucrările propriu zise. Termenul de finalizare al proiectului este 2014.
„Datorită numărului mare de familii ce s-au stabilit în Valu lui Traian, şcolile au devenit neîncăpătoare. În 2010 am dat în folosinţă o grădiniţă nouă, acum a venit rândul şcolii. Este important ca cei mici să înveţe în spaţii adecvate pentru a asigura succesul procesului educativ. Am avut însă grijă ca tinerii să aibă şi unde să îşi petreacă timpul liber. A fost semnat contractul de finanţare pentru modernizarea unei construcţii în vederea utilizării acesteia ca centru pentru tineret. O să cheltuim 19 miliarde lei vechi, atraşi prin Zona Metropolitană, dar tinerii vor avea un loc în care să îşi petreacă timpul liber într-un mod constructiv şi relaxant totodată”, a declarat şeful administraţiei publice locale, Florin Mitroi.

Lucrări de infrastructură

În afara acestui contract de finanţare, 2013 înseamnă, pentru comuna Valu lui Traian, şi o executarea unor lucrări de infrastructură. Reprezentanţii administraţiei publice locale susţin că drumurile din zona nou lotizată a comunei au intrat deja în execuţie. Lucrările vor fi realizate cu fonduri guvernamentale, pe HG 577, valoarea totală a investiţiei ajungând la 19 milioane lei.
Totodată, de menţionat este că a fost emis ordinul de începere a lucrărilor pentru canalizarea menajeră, etapa II.  Valoarea investiţiei se ridică  la 4 milioane lei, banii fiind atraşi pe POS Mediu prin RAJA SA.
„Anul acesta se efectuează lucrări în toată comuna. Continuăm cu introducerea reţelei de gaze şi trecem în plus la extinderea reţelei de canalizare şi turnarea drumurilor. Nici de reţelele de apă şi curent electric în zonele nou lotizate nu am uitat. Din păcate, pentru a susţine cofinanţările a fost nevoie să renunţ sau să micşorez alte cheltuieli, dar sunt sigur că la sfârşitul anului vom constata că a meritat”, a subliniat Florin Mitroi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii