Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:25 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivalul Naţional „Mini Armoni“, la a doua ediţie Muzică pe înţelesul tuturor şi dansuri tradiţionale la Cumpăna (galerie foto + document)

ro

16 Jun, 2014 00:00 2753 Marime text
La Cumpăna s-a încheiat, ieri, cea de-a doua ediţie a Festivalului Naţional de Muzică şi Dans pentru Copii şi Adolescenţi ai Minorităţilor din România „Mini Armoni“. Evenimentul cultural, adresat tinerilor din minorităţile dobrogene, s-a desfăşurat în weekend, la Casa de Cultură din comuna Cumpăna, şi a fost organizat de Primăria comunei Cumpăna, reprezentată de primar economist Mariana Gâju, în parteneriat cu SC Reve Concept SRL. „Acest eveniment este ideea unei societăţi - Reve Concept - care, în urma unei selecţii, a ales comuna Cumpăna pentru a fi partener în realizarea unui festival inedit, care se adresează celor 17 minorităţi naţionale. Manifestarea pune în valoare ce are mai bun fiecare etnie în parte - tradiţia - prin cântec, dans, port popular.

Dacă am ajuns să organizăm şi cea de-a doua ediţie, înseamnă că iniţiatorii au fost satisfăcuţi de cum a decurs prima etapă“, a declarat primarul ec. Mariana Gâju. Scopul festivalului a fost de a consolida o legătură între copiii şi adolescenţii din etniile minoritare ale României.
Sâmbătă, participanţii au intrat în competiţie, concurând la trei grupe de vârstă: 5-7 ani, 8-10 ani şi 11-18 ani. După ora 17.00, când a fost programat concursul de dans, reprezentanţii juriului au oferit un spectacol de excepţie. Membrii juriului au fost Fredi Camacho, Ana Maria Petre, Carmen Rădulescu, Nick, Florin Vasilică, Ionuţ Voicu, Lolli Karaiola şi Elis Menagi, iar festivalul a fost prezentat de Nida Ablez. Ieri, au fost desemnaţi câştigătorii concursului, o misiune deloc uşoară pentru cei care au analizat evoluţiile participanţilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii