Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:08 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum scoate Mazăre iepuraşul din joben Preţul gigacaloriei rămâne acelaşi pentru constănţeni

ro

04 Feb, 2014 00:00 2603 Marime text
Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa a aprobat, în prima şedinţă din acest an, noul preţ de facturare a energiei termice furnizate în municipiul Constanţa.
 

„Se aprobă preţul local de facturare a energiei termice de către RADET Constanţa în municipiul Constanţa, care va fi de 363,37 lei/Gcal”, prevede articolul 1 al hotărârii. Articolul 2 precizează faptul că noul preţ va intra în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2014. Aşadar, retroactiv.
Mai mult sau mai puţin previzibil - având în vedere faptul că 2014 este an electoral - municipalitatea a anunţat, ieri, că această majorare a preţului gigacaloriei va fi suportată din bugetul local. „Se solicită o creştere a preţului gigacaloriei cu 4,5 lei, asta însemnând, procentual, 1,2%. Pentru că anul trecut au fost cetăţeni care au solicitat subvenţie, noi am primit mai multe liste de la câteva mii de oameni, de la Direcţia Muncii, ca să îi verificăm. Am constatat că unele subvenţii au fost acordate celor care n-ar fi trebuit să beneficieze de aceste subvenţii. Ei cer pe propriile declaraţii, după aia am verificat. Anul acesta, probabil, pentru că noi le-am imputat aceste sume, au cerut mai puţin şi atunci reuşim să facem o economie. Una peste alta, această creştere pe care o solicită CET-ul, vă propun să o suportăm noi şi să nu mai facem creşterea preţului gigacaloriei, pentru toată lumea. Avem loc în banii pe care-i prevăzusem pentru subvenţionare. Rămâne acelaşi preţ: 358”, a explicat primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre.

Vestea majorării preţului gigacaloriei îi speriase pe constănţeni, mai ales în condiţiile în care, pentru luna decembrie, ei au plătit facturi uriaşe, ca urmare a faptului că RADET-ul a calculat facturile pentru o perioadă de 40 de zile. Şeful administraţiei locale constănţene a profitat de acest context pentru a readuce în discuţie problema Portului Constanţa. „Când o să primim, dacă o să primim, nişte acţiuni la Port, o să mai scadă gigacaloria pentru toată lumea”, a menţionat Radu Mazăre. Declaraţiile edilului şef au loc pe fondul dorinţei municipalităţii de a prelua un nou pachet de acţiuni ale Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa prin listarea la Bursă. Amintim că ministrul Transporturilor, liberala Ramona Mănescu, nu agreează ideea că administraţia Mazăre şi-ar putea majora pachetul de acţiuni din Portul Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Rommel 04 Feb, 2014 09:27 Mazare!