Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:13 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum au sărbătorit tătarii prima zi de Ramazan Bayram (galerie foto)

ro

30 Jul, 2014 00:00 3157 Marime text
Aproximativ 600 de membri ai comunității tătare au petrecut, luni seară, în prima zi de Ramazan Bayram, la un restaurant din stațiunea Mamaia. Muzica, precum și dansurile tradiționale tătărești, puse în scenă de ansamblurile UDTTMR, au fost principalele ingrediente ale petrecerii.
An de an, cu prilejul sărbătorilor de Kurban Bayram și Ramazan Bayram, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România organizează acțiuni menite a reuni un număr cât mai mare de membri din rândul comunității. Tot astfel s-a întâmplat și luni, în prima zi de Ramazan Bayram, când aproximativ 600 de etnici tătari și nu numai s-au reunit la un restaurant din stațiunea Mamaia, pentru a petrece așa cum se cuvine. „Am făcut o tradiție din a-i aduce laolaltă pe membrii comunității noastre, în număr cât mai mare, mai ales cu prilejul sărbătorilor. Este o bucurie pentru noi să fim astăzi, în zi de sărbătoare, împreună cu rudele și prietenii noștri. Ramazan Bayramul, care durează trei zile, marchează, așa cum se știe, sfârșitul lunii Ramazan. După cele 30 de zile de post și rugăciune, credincioșii musulmani se întâlnesc astăzi cu rudele și cu prietenii, alături de care sărbătoresc cu bucate, muzică și dansuri tradiționale, așa cum puteți vedea și aici“, a declarat președintele UDTTMR, Gelil Eserghep, care, alături de deputatul Varol Amet, de subsecretarul de stat Aledin Amet și de subprefectul județului Constanța, Ersun Anefi, a petrecut prima zi de Ramazan Bayram în mijlocul comunității.
Nu au lipsit, așadar, muzica tradițională, dar nici dansurile, în fața celor aproape 600 de participanți la acțiune evoluând ansamblurile Karadeniz, al Filialei UDTTMR Constanța, Kanara, al Filialei UDTTMR Ovidiu, și Mini-Karasu, al Filialei UDTTMR Medgidia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii