Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum a sporit averea lui Daniel Georgescu, directorul ACN, cu un apartament şi două maşini (document)

ro

18 Aug, 2014 00:00 7119 Marime text
Pe site-ul Primăriei Constanţa au fost postate, cu o întârziere de peste o lună, ce-i drept, cele mai recente declaraţii de avere ale aleşilor locali constănţeni. Aşa cum se poate observa, agoniselile unora dintre consilierii din Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa au avut parte de modificări. Este şi cazul social-democratului Daniel Georgescu, directorul Administraţiei Canalelor Navigabile (ACN), a cărui avere a sporit.
 
Potrivit declaraţiei de avere completate pe 13 iunie, Daniel Georgescu nu deţine niciun teren. Comparativ însă cu declaraţia de avere din 11 iunie 2013, în care figura un singur apartament, cea mai recentă declaraţie include un al doilea apartament, dobândit în 2011, în suprafaţă de 47 mp, achiziţionat prin cumpărare. De menţionat este că acest bun imobil e deţinut de Georgescu împreună cu soţia sa, Elena Georgescu, fostă Vornicu.
O altă noutate în cea mai recentă declaraţie de avere a directorului ACN constă în două noi autoturisme. Astfel, alături de automobilul marca Skoda, pe care social-democratul îl deţinea din 2002, se află şi cele două maşini ale soţiei, cu menţiunea că acestea sunt doar ale ei. Este vorba despre un Matiz fabricat în 2009 şi de un Volkswagen Passat, din 2009.
Daniel Georgescu nu deţine bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 de euro.
De asemenea, Daniel Georgescu nu are plasamente, investiţii directe şi împrumuturi acordate.
Căsătoria cu soţia sa, Elena, a atras însă o datorie, fiind vorba despre un credit contractat de aceasta în 2011, de la Banca Transilvania, şi scadent în 2041, în valoare de 29.700 de euro.
În ceea ce priveşte veniturile, în anul fiscal anterior completării acestei declaraţii de avere, Georgescu avea, în calitate de director al ACN, un salariu de 131.710 lei şi, de asemenea, o indemnizaţie pentru funcţia din Consiliul de Administraţie al ACN, în valoare de 54.292 de lei. În calitate de consilier local în CLM Constanţa, social-democratul a realizat o indemnizaţie de 15.543 de lei. În aceeaşi perioadă, consoarta sa a realizat, ca salariat al Consiliului Judeţean Constanţa, un salariu de 77.020 de lei.
 
În ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa, puteţi vizualiza cea mai recentă declaraţie a lui Daniel Georgescu, directorul ACN.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii