Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:02 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comuna Topalu se pregăteşte de sărbătoare Festivalul-concurs „Dan Moisescu“ ia startul pe 8 octombrie

ro

30 Sep, 2014 00:00 4731 Marime text
Lipsa banilor pune, an de an, organizarea Festivalului-concurs Naţional de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu“ sub semnul întrebării.

Primarul Gheorghe Murat susţine că a apelat la autorităţi în vederea obţinerii fondurilor necesare desfăşurării evenimentului şi, într-un final, a avut parte de răspunsuri favorabile. Acest festival constituie un reper important în lumea muzicii populare româneşti, potrivit primarului, care consideră că ar fi fost o mare pierdere dacă s-ar fi ratat ediţia din acest an.

Aleşii locali de la Topalu au aprobat, în cadrul ultimei şedinţe de Consiliu Local, organizarea celei de-a XIX-a ediţii a Festivalului-concurs Naţional de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu“. Pentru ca evenimentul să poată fi organizat, primarul Gheorghe Murat a declarat că a fost nevoit să apeleze şi la bunăvoinţa Consiliului Judeţean Constanţa pentru sponsorizare, banii de la bugetul local fiind insuficienţi. „Sunt bucuros să am certitudinea organizării acestui important festival cultural, care a devenit o emblemă pentru comuna noastră. O nouă ediţie a festivalului «Dan Moisescu» va fi organizată la Topalu în perioada 8 - 10 octombrie. Deja ne-am ocupat de invitaţi, de cazare, de organizare, mai sunt de făcut multe lucruri încă, dar acestea vor fi gata la timp“, a declarat primarul comunei Topalu, Gheorghe Murat.

Organizarea acestui festival şi îndârjirea autorităţilor pentru păstrarea tradiţiilor sunt dovezi ale faptului că localitatea Topalu se poate mândri că, cel puţin la capitolul cultură, stă mult mai bine chiar şi decât unele oraşe. În vreme ce, în România, unele muzee din oraşe importante se închid, la Topalu, autorităţile locale fac tot posibilul pentru a menţine vie flacăra cunoaşterii, a frumuseţii şi a tradiţiilor. Festivalul „Dan Moisescu“, iniţiat în anul 1995, descoperă şi promovează tinerele talente din muzica populară românească, având ca obiectiv cercetarea, culegerea şi valorificarea folclorului muzical românesc, în general, şi dobrogean, în special.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii