Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Competiţie cu tradiţie la Topalu Cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului „Dan Moisescu“ şi-a desemnat câştigătorii (galerie foto)

ro

13 Oct, 2014 00:00 3582 Marime text


După un an de pauză, o nouă ediţie a Festivalului-Concurs Național de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu“ şi-a desemnat câştigătorii. Cea de-a XVIII-a ediţie a evenimentului desfăşurat în perioada 8 - 10 octombrie, la Topalu, şi-a desemnat deja laureaţii, tineri artişti care au adus pe scenă cântece şi tradiţii din toată ţara.


25 de tinere talente s-au înscris iniţial în competiţie, însă doar 21 de interpreţi din diferite zone etnografice ale ţării au rămas în concurs după preselecţie, ei urcând pe scena Căminului Cultural de la Topalu, la sfârşitul săptămânii trecute. La finalul competiţiei, juriul, condus de Eugenia Florea, a hotărât acordarea a 11 premii speciale, alături de tradiţionalele locuri I, II şi III. Primul loc pe podium a ajuns la Bistriţa-Năsăud, fiind ocupat de tânăra Ionela Cristina Bugnar. Locul secund a fost adjudecat de Ioana Bogdan, din Sibiu, iar cel de-al treilea loc în clasament i-a revenit lui Cristian Tomoni, din Lugoj. Fiecare concurent a avut de interpretat o baladă şi o doină.
Tradiţionala paradă a ansamblurilor a avut loc în deschiderea festivalului. Au încântat publicul spectator ansambluri din Topalu, Cumpăna, Ghindăreşti, Negru-Vodă, dar şi tineri din mai multe localităţi din Bulgaria.



Organizatorii evenimentului, Primăria şi Consiliul Local Topalu, Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada“ şi Consiliul Judeţean Constanţa, au pregătit şi surprize pentru publicul spectator. Astfel, i-au încântat pe cei prezenţi nume consacrate ale folclorului românesc - Valeria Arnăutu, Viorica Macovei, Cătălina Alexa, Marius Ciprian Pop, Marcel Pârău, Florin Grigore şi Ilie Caraş, cu participarea Orchestrei de Muzică Populară „Ovidius“ din Bucureşti, dirijor Nicu Spătaru. Prezentatorii evenimentului au fost Gabriela Bădilă şi Dan Voicu. În prezenţa a numeroase oficialităţi, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi centrale, dar şi a unui public foarte numeros, toţi participanţii au fost răsplătiţi cu diplome.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii