Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:19 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce le-a cerut directorilor de şcoli Răducu Popescu (galerie foto)

ro

06 Nov, 2013 00:00 1766 Marime text
Prezentarea Raportului asupra stării învăţământului constănţean, an şcolar 2012-2013, a obiectivelor ISJ Constanţa pentru anul şcolar 2013-2014, conform Planului managerial, dar şi excluderea automatelor de cafea din şcoli, a concursurilor plătite – au fost câteva dintre subiectele analizate şi discutate, ieri, în cadrul şedinţei de lucru a directorilor unităţilor şcolare.
 
Inspectorul şcolar general, Răducu Popescu, a atenţionat managerii unităţilor şcolare să elimine revistele de specialitate sau orice alt obiect pe care profesorii încearcă să îl vândă elevilor. „Trebuie să vă îndrumaţi colectivul să renunţe la aceste lucruri. Nu vindem nimic în şcoală! Părinţii pot cumpăra de la librării, de pe internet şi de unde vor ei cărţi şi caiete pentru copii. Gestul prin care copilul dă bani învăţătoarei trebuie să dispară pentru că învăţământul este gratuit, iar elevul nu trebuie să înveţe de mic că trebuie să plătească pentru a obţine ceva.

De asta se ocupă părinţii. Acesta este o zonă foarte sensibilă, chiar a fraudelor, pentru că nu ştim dacă acele sume sunt contabilizate pe undeva.
Elevii, în special cei din ciclul primar, participă la tot felul de concursuri, organizate cu scopul de a le lua banii părinţilor. Organizatorii de astfel de concursuri sunt în stare să întindă scaune şi în grupurile sanitare numai pentru a încasa mai mulţi bani. Nu este în regulă!”, a declarat Răducu Popescu. O altă problemă sesizată în timpul şedinţei a fost excluderea din şcoli a automatelor de cafea, a energizantelor sau chiar şi a băuturilor carbogazoase.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii