Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au început lucrările la Satul Pescăresc Tuzla. Vezi cum va arăta construcţia (galerie foto + document)

ro

10 Feb, 2013 22:09 11026 Marime text
tuzla_-_Constantin_Micu.jpgPrimarul comunei Tuzla, Constantin Micu, a anunţat că au început lucrările pentru amenajarea Satului Pescăresc pe balta din localitate, în vecinătatea străzii Eternităţii.

Proiectul va aduce atât prestigiu comunei cât şi beneficii pecuniare. Primarul Constantin Micu a explicat că pe luciul apei se lucrează la înfiinţarea de alei de promenadă şi a 12 spaţii de cazare lacustre. Turiştii vor găsi aici şi piscine, dar şi o parcare, un restaurant, grupuri sanitare cu duşuri, un chioşc, un spaţiu de campare de 1.475 metri pătraţi şi un debarcader pentru plimbări şi pentru practicarea de sporturi pe apă. De asemenea, balta va fi redată circuitului piscicol, a afirmat Constantin Micu.

proiect_balta_tuzla-35.jpg „Prin acest proiect vom putea promova localitatea din punct de vedere turistic. De asemenea, cu această investiţie se vor crea 15 locuri de muncă. Câştigurile nu sunt puţine, dacă ne gândim că balta se va draga, va fi igienizată şi curăţată, urmând a fi populată cu diverse specii de peşti. Ne-am propus să organizăm aici şi competiţii de pescuit internaţional", a declarat primarul Constantin Micu. Şeful autorităţii locale crede că până-n toamna acestui an lucrările de amenajare a Satului Pescăresc vor fi gata. Amintim că valoarea lucrării este de 9.600.000 lei şi este finanţată de Ministerul Dezvoltării Regionale. „De patru ani aşteptăm implementarea acestui proiect a cărui realizare nu a fost posibilă din cauza lipsei resurselor financiare. Abia anul acesta Ministerul Dezvoltării Regionale a fost în măsură să ne aloce banii necesari pentru amenajarea Satului Pescăresc", a explicat primarul Constantin Micu.

Licitaţii pentru asfaltări şi centru de tineret

Alte două proiecte importante pentru localitate ce urmează să intre în licitaţie publică prevăd asfaltarea a zece kilometri de drum în partea de est a comunei, unde s-a montat reţeaua de canalizare şi reabilitarea Căminului Cultural prin transformarea lui într-un centru de tineret. Pentru executarea unor lucrări de proiectare şi execuţie drumuri în comuna Tuzla, Guvernul României, prin Hotărârea numărul 577, a alocat suma estimativă de 6.456.209 lei, deschiderea de oferte pentru această lucrare urmând să aibă loc mâine, 12 februarie, de la ora 11.30. În privinţa centrului de tineret, acesta urmează să intre în licitaţie, prin Zona Metropolitană, valoarea lui va fi de 2.000.000 lei. Şi RAJA va monta la Tuzla reţeaua de canalizare pe o distanţă de 30 kilometri. De asemenea, prin HG numărul 577, în zona Turnul TV, va fi realizată reţeaua de canalizare pe o distanţă de alţi 7 kilometri. După finalizarea celor două lucrări întreaga localitate va beneficia de canalizare, a mărturisit primarul Constantin Micu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii