Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:09 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Drapelului Naţional Tricolorul a fost serbat cu mare fast la Medgidia (Galerie Foto)

ro

27 Jun, 2014 00:00 2099 Marime text
Primăria municipiului Medgidia a organizat ieri, cu ocazia Zilei Drapelului Naţional, o ceremonie în cadrul căreia a fost arborat şi serbat, alături de zeci de locuitori ai oraşului, steagul României.

„De două secole, ca dovadă a patriotismului, tricolorul României a însoţit românii pe câmpul de luptă, în competiţii sportive şi în delegaţii internaţionale. Joi, cu prilejul Zilei Naţionale a Drapelului, ca în toată ţara, şi la Medgidia am celebrat steagul românesc“, a fost mesajul transmis de către reprezentanţii autorităţilor locale tuturor românilor. Considerând că ziua de 26 iunie este, alături de Ziua Unirii, a Imnului de stat şi a Limbii Române, înainte de toate, o zi a identităţii naţionale, Primăria municipiului Medgidia a arborat steagul tricolor în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor „Lucian Grigorescu“, din centrul oraşului.
În semn de apreciere pentru cetăţenii care au arborat drapelul României chiar în faţa locuinţelor lor, reprezentanţii Primăriei Medgidia le-au oferit acestora un cadou simbolic. Astfel, familiile Bucur, Albotă, Ghenaru şi Manea au primit câte o monografie a localităţii.
„Am considerat oportun să nu fim indiferenţi faţă de gestul patriotic al cetăţenilor care au arătat respect pentru drapelul naţional. Cu toţii trebuie să conştientizăm că drapelul, imnul şi limba naţională sunt simboluri definitorii care dau specificitate şi unicitate ţării, fiind totodată un motiv de mândrie“, a declarat primarul municipiului, Marian Iordache.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii