Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:11 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de kilograme de bijuterii, în van Afaceristul de la Garant, învins de poliţie

ro

13 Dec, 2010 02:40 5727 Marime text
Dulea_casa_de_amanet_Garant_001.jpgNecazuri în justiţie pentru particularul Virgil Dulea. După ce în luna iulie s-a retras din majoritatea afacerilor pe care le învârtea, de curând business man-ul a pierdut procesul intentat Poliţiei Constanţa, pentru casa de amanet Garant. Magistraţii Tribunalului Constanţa i-au respins recursul promovat de afacerist împotriva sentinţei prin care se dăduse dreptate poliţiei, decizia Tribunalului fiind definitivă şi irevocabilă. Numele lui Virgil Dulea este strâns legat de percheziţiile cu mascaţi de la casa de amanet Garant, din urmă cu trei ani.

Cunoscutul afacerist constănţean Virgil Dulea s-a judecat cu poliţiştii în dosarul cu numărul 6590/212/2009, înregistrat iniţial la Judecătoria Constanţa. Acţiunea a fost deschisă în instanţă după ce Dulea a contestat o amendă primită de la oamenii legii pentru casa de amanet Garant. Găsită în urma unui control fără sistem de alarmă, fără geam antiglonţ la ghişee, cu o casă de bani neîncastrată în pardoseală şi fără pază autorizată de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, casa de amanet de pe bulevardul IC Brătianu nr. 6, aparţinând SC IFN Master Credit SRL a încasat o amendă de 1.000 de lei. „Fabuloasa" sumă a fost contestată în instanţă de Virgil Dulea, susţinând, culmea, că legea în baza căreia a fost amendat de poliţie nu s-ar aplica în cazul său, fiind aplicabilă exclusiv ghişeelor de schimb, nu şi caselor de amanet. Convins că are dreptate, Dulea a dat în judecată Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, aşteptând ca instanţa să-i dea câştig de cauză.

Casa de amanet, „călcată" de mascaţi

Decizia judecătorilor a fost însă una împotriva afaceristului: Judecătoria Constanţa a stabilit, în baza dovezilor administrate, că poliţiştii au avut dreptate când l-au amendat pentru că nu-şi luase măsurile corespunzătoare pentru securizarea spaţiului comercial. Pe parcursul procesului, reprezentanţii IPJ Constanţa au arătat că, în repetate rânduri în anii precedenţi, particularul a fost avertizat cu privire la lipsa măsurilor de siguranţă de la casele de amanet pe care le deţine. Chiar şi aşa, acesta nu s-a conformat prevederilor legale, preferând să rişte viaţa angajaţilor săi. De curând, hotărârea Judecătoriei Constanţa a fost confirmată de Tribunal, recursul lui Dulea fiind respins ca nefondat. Virgil Dulea a devenit celebru pe plan local după ce, la sfârşitul lunii septembrie 2007, Garant-ul său a fost percheziţionat cu ajutorul mascaţilor, oamenii legii ridicând cu acel prilej aproape 60.000 de euro, peste 700.000 de lei şi aproximativ 77.000 de dolari. Totodată, în jur de o sută de kilograme de metal preţios, aparţinând strict lui Virgil Dulea, dar şi alte aproape 40 kilograme aparţinând societăţilor pe care acesta le administra la momentul acela au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor. În ciuda acestor cantităţi impresionante de aur, dar şi a zecilor de mii de euro, s-ar părea că Virgil Dulea se zgârceşte când vine vorba să asigure paza caselor de amanet. Totuşi, în urma deciziei Tribunalului, Dulea nu va avea de ales şi va trebui să-şi ia toate măsurile de securitate se impun.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii