Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:20 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiţi unde se depozitează deşeurile şi algele de pe litoral? ABADL scoate la licitaţie un contract de aproape trei milioane de lei (documente)

ro

30 May, 2017 00:00 3499 Marime text
Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral caută firmă care să se ocupe de depozitarea deşeurilor. În acest sens, va fi organizată o procedură publică pentru atribuirea contractului „Servicii de depozitare deşeuri“, în valoare de 2.971.000 lei.
 
Potrivit anunţului de participare numarul 175797/27.05.2017, publicat pe licitatiapublica.ro, ofertele vor fi depuse până pe 15.06.2017, ora 16.00, urmând ca acestea să fie deschise pe data de 10.07.2017, ora 18.00. Cuantumul garanţiei de participare este de 29.710 lei. Operatorii economici ce depun oferte trebuie să dovedească o formă de înregistrare în condiţiile legii din ţara de rezidenţă, din care să reiasă că sunt legal constituiţi, că nu se află în niciuna dintre situaţiile de anulare a constituirii, precum şi faptul că au capacitatea profesională de a realiza activităţile care fac obiectul contractului. De asemenea, ofertantul va prezenta un certificat emis de un organism de certificare sau alte documente din care să rezulte că acesta are implementat şi menţine, conform ISO 9001:2008 sau echivalent, un sistem de management al calităţii pentru activitatea de curăţenie/colectare deşeuri.

Iată în ce constă contractul

Contractul „Servicii de depozitare deşeuri“ de pe plajele aferente Litoralului Mării Negre, aflate în administrarea ANAR ABADL, se va desfăşura pe trei tronsoane: tronson 1 - Năvodari, Mamaia şi Constanţa, tronson 2 - Agigea, Eforie Nord, Eforie Sud, Tuzla, Costineşti; tronson 3 - 23 August, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche.
 
Obiectivul general al contractului constă în executarea unui complex de servicii care să asigure valorificarea potenţialului turistic şi de agrement al plajelor Mării Negre, prin organizarea unui serviciu optim de transport şi depozitare a deşeurilor şi algelor rezultate în urma curăţării suprafeţelor de plajă necontractate şi a liniei ţărmului pe toată lungimea litoralului.
 
Deşeurile şi algele colectate vor fi transportate la punctele de precolectare dotate cu containere de capacitate mare, în următoarele amplasamente:
- Zona dig Cap Midia, pentru deşeurile colectate de pe plajele din Năvodari;
- Zona Pescărie (Mamaia) şi zona de Nord a staţiunii Mamaia, pentru deşeurile colectate de pe plajele din Mamaia;
- Zona plaja Modern, pentru deşeurile colectate de pe plajele din Constanţa;
- Zona Capul Turcului (Eforie), pentru deşeurile colectate de pe plajele din Eforie Nord, Eforie Sud şi Costineşti;
- Zona Herghelie Mangalia, pentru deşeurile colectate de pe plajele din Jupiter, Olimp, Cap Aurora, Venus şi Mangalia;
- Zona Şantier Naval Daewoo, pentru deşeurile colectate de pe plajele din 2 Mai şi Vama Veche.
 
De la punctele de precolectare dotate cu containere de capacitate mare, acestea vor fi transportate de prestator la rampele ecologice, pentru a fi depozitate şi apoi neutralizate. Ridicarea şi transportul containerelor se vor desfăşura pe cât posibil noaptea, pentru ca transportul să aibă un impact mai redus asupra condiţiilor de trafic şi asupra confortului turiştilor. De asemenea, în timpul sezonului estival, din cauza temperaturilor extreme sau din alte cauze accidentale, se pot manifesta fenomene de mortalitate piscicolă. În egală măsură, pot exista situaţii în care sunt aduse la mal, prin acţiunea valurilor, animale moarte. Deşeurile de acest fel trebuie depozitate/incinerate cu respectarea prevederilor legislaţiei în vigoare. Prestatorul trebuie să intervină operativ la orice situaţie anunţată de achizitor.

Responsabili de atribuirea contactului

Persoanele cu funcţii de decizie din cadrul autorităţii contractante responsabile de organizarea, derularea şi finalizarea procedurii de atribuire sunt urmatoarele: George Papari - director, Adela Mihalcea - director Economic, Adrian Chera-Director Tehnic ELH, Titel Gagiu - director SGA Constanta, Emil Apostol - SH Litoral, Chirata Tararache – compartiment Juridic, Nela Ene, Mirella Oancea - birou Achiziţii, Elena Vijlanescu – Contabilitate - Financiar, Rodica Vasile - birou ALH - SGA Constanţa.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta anunţul de participare la licitaţia organizată de ABADL, dar şi caietul de sarcini.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii