Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:24 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Romeo Nunzio - Fin.Co.Ge.R.O. „Vom cere daune statului român" (galerie foto)

ro

09 Sep, 2011 01:16 7460 Marime text
Fincogero_Romeo_Nunzio.jpg„De ce nu valorificăm portul, canalul, litoralul? Constanţa este singurul oraş care are un port turistic cu containere... Este o ruşine!"

Romeo Nunzio, reprezentantul legal al Fin.Co.Ge.R.O. Spa Catania - Sucursala România, a explicat presei problemele pe care societatea sa le mai întâmpină în România. Cu o istorie de mai bine de 10 ani în Constanţa, italienilor le-a ajuns cuţitul la os.

Spun că nu mai au mult şi vor apela la justiţie, mai precis la Curtea Supremă de Justiţie de la Strasbourg, pentru a-şi găsi dreptatea şi pentru a cere daune pentru timpul pierdut. La începutul anilor 2000, italienii au încheiat cu Primăria condusă de Gheorghe Mihăieşi două contracte de concesiune pentru terenuri în zonele Mihai Eminescu şi Faleză Nord, apoi s-au judecat timp de şapte ani cu administraţia Mazăre. Când se părea că problema se rezolvase, iar instanţa dăduse câştig de cauză italienilor, definitiv şi irevocabil, piedicile s-au ţinut lanţ. Alte bătăi de cap, alte procese, alte piedici în finalizarea celor două proiecte imobiliare. De-a lungul vremii, numele societăţii a fost asociat cu cel al primarului Radu Mazăre, însă reprezentanţii Fin.Co.Ge.R.O. SpA se dezic de aceste legături. Ultima lovitură: prefectul Claudiu-Iorga Palaz a solicitat Tribunalului Constanţa anularea autorizaţiilor de construire 621/21.04.2010, 628/22.04.2010 şi 1072/26.07.2010 emise de primarul municipiului Constanţa, Radu-Ştefan Mazăre, pentru Stabilizarea taluzului, Sistematizarea verticală şi realizarea căilor de acces auto şi pietonale la ansamblul rezidenţial şi Stabilizarea taluzului, etapa 2, porţiunea nord şi porţiunea sud, investiţii SC Fin.Co.Ge.R.O. SpA Catania Italia. Se spune chiar că în zona cartierului din Faleză Nord s-a început construirea controversatei şosele de coastă. Însă Fin.Co.Ge.R.O. SpA, prin vocea lui Romeo Nunzio, spune că adevărul este altul.

„Să ne ţină în afara acestor lupte politice"

Fincogero_conferinta.jpg„De mai bine de o lună, ne-am trezit angrenaţi în acest început de campanie electorală între Primărie, Prefectură, Inspectoratul de stat în Construcţii, instituţii care, în această perioadă, ar trebui să continue să se ocupe de interesele cetăţenilor. Consider prematură o campanie electorală iniţiată de pe acum. O campanie electorală de un an şi jumătate va aduce multe dezavantaje cetăţenilor. Noi suntem apolitici, contestăm abuzurile atât de dreapta, cât şi de stânga, pentru că, aşa cum am spus în mai multe rânduri, noi suntem aici de 12 ani pentru a finaliza două programe de dezvoltare: Faleză Nord şi Mihai Eminescu. Vrem să le transmitem un mesaj acestor domni: că în cadrul legalităţii, făcând apel la justiţie, chiar dacă va mai dura încă zece ani, noi vom duce la bun sfârşit aceste două programe de dezvoltare. Avem forţa economică, know-how-ul şi managementul pentru a face asta", a declarat Romeo Nunzio. Reprezentantul legal al Fin.Co.Ge.R.O. SpA a atras atenţia autorităţilor publice locale că ar trebui să programeze dezvoltarea economică, socială, culturală a acestui oraş. „Cum vor să ducă înainte dezvoltarea acestei regiuni, cu industrie, agricultură, turism? Care sunt programele pentru a îmbunătăţi turismul, care sunt hotelurile de cinci stele care stau deschise pe tot parcursul anului? Unde este şoseaua de coastă, promenada? Care dintre ei a făcut vreo deplasare pentru a prezenta această regiune? De ce nu valorificăm portul, canalul, litoralul? Constanţa este singurul oraş care are un port turistic cu containere... Este o ruşine! Unul coboară de pe un vapor şi unde se duce? Găsesc o parcare la stânga şi una la dreapta şi în afară gunoaie. Îi invităm pe aceşti domni să ne ţină în afara acestor lupte politice", a mai precizat reprezentantul legal al Fin.Co.Ge.R.O.

260 de locuri de muncă pierdute

Romeo Nunzio a subliniat că aspectele politice nu au legătură cu societatea şi că, la acest moment, se aplică o sentinţă definitivă şi irevocabilă din 2006, „în care ar trebui să se implice instituţiile publice şi nu noi". „Cu toate acestea, suntem constrânşi să acţionăm prin intermediul justiţiei. Ce câştigă acest oraş din faptul că acest şantier se închide? Lucrau aici aproximativ 300 de persoane, dintre care numai doi italieni. Astăzi, probabil, mai sunt doar vreo 40. S-au pierdut aproximativ 260 de locuri de muncă. Acum suntem din nou în instanţă. Cine va plăti până la urmă aceste daune, aceste cheltuieli de judecată? Dacă vom continua aşa, vom cere daune, şi nu o vom face în România, ci la Strasbourg. Vom cere daune de 12 ani. Suma va fi foarte consistentă. Sute de milioane de euro. Şi nu vom cita oraşul Constanţa, ci Guvernul României, pentru că acolo personalitatea juridică este statul român", a mai precizat Romeo Nunzio.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • o mamaie 09 Sep, 2011 18:05 acest tataie a venit cu cativa banuti,a mituit,a luat pamant dar aluat si plasa ca hangarele alea nu se vand.Si acum se da important,ca e LUPTA POLITICA,dar de legile unei tari care trebuie respectate n- auzit? Prefectul & co apara DOMENIILE STATULUI de HOTI,da HOTI nu gluma.Acum vrea BANI ca are buzunare goale.
  • coco de brazilia 09 Sep, 2011 09:29 DEZVOLTATI NAPOLI J******LOR,DEZVOLTATI ZONELE DIN ITALIA OCUPATE DE SATRELE DE TIGANI,LUATI LABELE VOASTRE J****SE DE PE PORT,LITORAL SI CAZINO! P.S.:LUATI SI MASCOTA HIDOASA(MAZARE) CU VOI SI SA VA INTOARCETI CAND VA VOM CHEMA NOI.